Torsviken - en del av Krokek

Längtar du också efter en förändring? Att lämna staden för ett friare, enklare liv närmare naturen – men ändå med stadspulsen inom räckhåll och hämtpizza på bekvämt avstånd? Då ska du titta närmare på Torsviken. Här, strax norr om Norrköping, kommer vi på OBOS att skapa ett helt nytt bostadsområde i flera etapper. Hem i olika storlekar och utföranden i en vacker miljö – både bostadsrätter och äganderätter. Välkommen till ditt drömliv!

1

Bo mitt i naturen med service på bekvämt avstånd

I Torsviken bor du granne med både skog och vatten. Dels kan du njuta av vackra vyer över Bråviken – eller ta ett dopp i lilla Torsjön. Från din uteplats kan du uppleva årstidernas skiftningar från första parkett. Kanske är det nu du gör slag i saken och skaffar mountainbike, går en svampkurs eller börjar måla akvarell?

Men du behöver inte bli ett fullständigt Kolmårdstroll för att trivas här, det är nämligen inte alls långt till allt du behöver i din vardag. En kort cykeltur bort hittar du Krokek med flera förskolor och två kommunala skolor: Uttersbergsskolan och Råsslaskolan som tillsammans erbjuder årskurs F-9. Här finna också matbutiker, pizzerior, vårdcentral och mycket mer. Krokek har också ett aktivt föreningsliv bland annat inom fotboll, innebandy, motocross och enduro, orientering, scouting och sportskytte.

Från Krokek finns också bra kommunikationer med både buss och tåg. In till Norrköping tar du dig på runt 20 minuter, och du kan även hoppa på tåget direkt till Stockholm – då är du framme i huvudstaden om 1,5 timme. Och efter en dag i staden är det härligt att komma hem till lugnet i Torsviken.

Karta över Torsviken

Karta centrerad på geolokalisering  latitud,  longitud
2

Området

I Torsviken har du nära kontakt med naturen. Barnen kan bygga kojor, ni kan ta en cykeltur eller promenad i skogen och hitta lugnet eller kanske en simtur i sjön. Men vill du ha stadsliv, ja då tar du dig in till norrköping på 20 minuter, eller ta tåget in till stockholm.

Här ser du hur området är planerat och kanske kan du se var du skulle trivas bäst? I etapp 1 har vi en tomt till försäljning via SmålandsVillan och snart ännu en via Myresjöhus. Här kommer även Myresjöhus att bygga ett visningshus. Se områdesskissen i större bild

Närområdet

3

Projekt i Torsviken

Området kommer byggas ut i flera etapper med projekt från OBOS och villor från systerbolagen Myresjöhus och Smålandsvillan. Nedan ser du vad som är aktuella just nu.

Parhus och radhus

Tomter och flyttklara hus

4

Frågor och svar

Här har vi samlat frågor och svar som vi ofta får om Torsviken

Kommer anstalten som finns i området att vara kvar?

Kriminalvården ska stänga ner maj 2023, efter det kommer inte Kriminalvården bedriva någon verksamhet i området.

Kan Kriminalvården ändra sitt beslut och fortsätta bedriva sin verksamhet i området efter maj 2023?

Då område ska utvecklas för bostäder kommer anstalten att upphöra och Kriminalvårdsanstalten att vara avflyttad när hyresavtalet löper ut.

Hur många rum har bostäderna?

Bostadsprojekten i området kommer arbetas fram allt eftersom och utformningen kommer ta sin utgångspunkt i vad ni som intressenter i Torsviken är intresserade av och vad detaljplanen tillåter. I dagsläget finns ett projekt som heter Brf Trivsamheten, där försäljningen pågår. Projektet erbjuder 5 rum och kök på totalt 120 kvm bostadsarea med tillhörande trädgård och parkeringsplatser.

Vad kommer bostäderna att kosta?

Titta in på respektive projekt i området så kommer du, i de fall priserna blivit släppta, se vad bostäderna kostar.

När sätts byggnationen igång?

Byggnationen av vårt första projekt Brf Trivsamheten är igång.

Vilken upplåtelseform blir det?

Vi kommer att erbjuda både bostadsrätter och äganderätter i området. 

När släpps nästa projekt i området?

I samband med att etapp 2 och 3 byggs ut planerar vi vårt andra projekt. Brf Skogspromenaden har en preliminär säljstart i slutet av 2022.

 

Kan man köpa tomt?

Vi kommer att erbjuda villatomter i etapp 2 och 3. När försäljningen startar för småhustomterna kommer de att annonseras på SmålandsVillans respektive Myresjöhus hemsida, preliminärt i slutet av 2022.