Köpa nytt? Byt in din gamla bostad!

Bostadsbyte innebär att OBOS köper din gamla bostad till ett avtalat pris när du köper en ny i ett av våra utvalda projekt. Du kan därmed köpa en ny bostad och vara helt säker på att du får din gamla bostad såld*.

Så går OBOS Bostadsbyte till

När du hittar din drömbostad kontaktar du mäklaren i det projekt du önskar köpa i. Mäklaren skickar därefter en anmälningsblankett till dig där du fyller i information om din ekonomiska situation och din gamla bostad.

Så fort mäklaren tar emot ansökan reserverar vi din drömbostad. En av våra mäklare gör därefter en pris- och marknadsvärdering av din nuvarande bostad. Här är det viktigt att din bostad har ett lägre värde än den nya bostad du önskar köpa och att den ligger i ett attraktivt område.

Om din bostad accepteras får du ett erbjudande om bostadsbyte. Du får då en rimlig tid till att bestämma dig för om du vill genomföra bostadsbytet. Du kan även välja att avstå vårt bud och istället köpa din nya bostad på vanligt vis. Tackar du ja till erbjudandet avtalas en tidpunkt för kontraktsskrivning där båda avtalen signeras.

Fördelar med OBOS Bostadsbyte

  • Med OBOS Bostadsbyte får du marknadspris för din gamla bostad.
  • Du kan använda tiden fram tills du ska flytta in i din nya bostad till att njuta, istället för att oroa dig över försäljningen av din gamla bostad.
  • Om din nya bostad redan är färdig kan det gå snabbt från att du köper din nya bostad tills att du flyttar in.

För mer information om hur just du kan använda OBOS Bostadsbyte, vänligen kontakta mäklare, projektutvecklare eller kundansvarig i det projektet du är intresserad av att köpa en nybyggd bostad i. 

*Om samtliga krav på inbytesbostaden uppfylls.

Upptäck alla våra bostadsprojekt

Upptäck alla våra bostadsprojekt

Här hittar du alla våra bostadsprojekt där du har möjligheten att utnyttja Bostadsbyte om du köper en nybyggd bostad från OBOS.

Se alla lediga bostäder här