Köpa nytt? Byt in din gamla bostad!

OBOS Bostadsbyte innebär att OBOS köper din gamla bostad till ett avtalat pris när du köper en ny i ett av våra utvalda projekt. Du kan därmed köpa en ny bostad och vara helt säker på att du får din gamla bostad såld.

Så går OBOS Bostadsbyte till

När du hittar din drömbostad hos OBOS kontaktar du ansvarig mäklare för projektet. Mäklaren skickar då en anmälningsblankett till dig där du fyller i information om din ekonomiska situation och din nuvarande bostad.

Så fort vi har tagit emot din ansökan reserveras din drömbostad hos OBOS. En mäklare gör därefter en marknadsvärdering av din gamla bostad. För att kunna nyttja OBOS Bostadsbyte är det viktigt att din gamla bostad har ett lägre värde än den nya bostaden som du önskar köpa.

Om din bostad accepteras får du ett erbjudande om bostadsbyte. Tackar du ja till erbjudandet avtalas en tidpunkt för kontraktsskrivning.

Fördelar med OBOS Bostadsbyte

  • Med OBOS Bostadsbyte får du marknadspris för din gamla bostad.
  • Du kan använda tiden fram tills du ska flytta in i din nya bostad till att njuta, istället för att oroa dig över försäljningen av din gamla bostad.
  • Om din nya bostad redan är färdig kan det gå snabbt från att du köper din nya bostad tills att du flyttar in.

För mer information om hur just du kan använda OBOS Bostadsbyte, vänligen kontakta mäklare, projektutvecklare eller kundansvarig i det projektet du är intresserad av att köpa en nybyggd bostad i. 

Upptäck alla våra bostadsprojekt

Upptäck alla våra bostadsprojekt

Här hittar du alla våra bostadsprojekt där du har möjligheten att utnyttja Bostadsbyte om du köper en nybyggd bostad från OBOS.

Se alla lediga bostäder här