Trygga lösningar för OBOS-medlemmar

Att köpa ny bostad är en av de viktigaste affärerna vi gör i livet. Och naturligtvis vill vi på OBOS att resan till ditt nya hem ska bli så trygg och smidig som möjligt.

Om försäljningen av ditt nuvarande hem inte går som planerat erbjuder vi dig som medlem möjlighet att ansöka om tillträdesskydd eller skydd mot dubbel boendekostnad. Tänk bara på att du endast kan välja en av dem – de går inte att kombinera. 

Tillträdesskydd 

Tillträdet är lika med dagen du får nycklarna till ditt nya hem. Om försäljningen av din nuvarande bostad skulle dra ut på tiden kan du ansöka om Tillträdesskydd. Det betyder att du, efter prövning, kan få flytta fram ditt tillträde i upp till 3 månader från ursprungsdatumet. Månadsavgiften betalas från ursprunglig tillträdesdag, men slutbetalningen sker istället i samband med din nya tillträdesdag. 

Skydd mot dubbel boendekostnad 

Om försäljningen av din nuvarande bostad drar ut på tiden kan du, efter prövning, få ersättning för dubbel boendekostnad med upp till 10 000 kr per månad i högst 6 månader. När du har sålt din befintliga bostad begränsas dock skyddet till att gälla max 3 månader efter kontraktsdatum. 

OBS! Trygghetspaketet gäller ej vid köp på överlåtelseavtal.

Läs de fullständiga villkoren för tillträdesskydd och skydd mot dubbel boendekostnad här

Våra garantier och försäkringar

Att känna sig trygg i sitt hem är det viktigaste av allt och när man köper en ny bostad. Och när du köper den av oss på OBOS omfattas köpet såklart av omfattande garantier och försäkringar.