Premiär för ny boköpsmodell och säljstart för 60 lägenheter i Nacka

Nu startar OBOS försäljningen av 60 bostadsrätter i Elverkshuset och erbjuder samtidigt OBOS Deläga – en ny boköpsmodell som sänker trösklarna till det ägda boendet. Hittills har över tusen personer anmält sitt intresse till de centralt belägna bostäderna i Nacka.

Kvarteret Elverkshuset kommer bestå av totalt cirka 330 moderna bostadsrätter i varierande storlek. Den första etappen, Brf Ampere, rymmer 60 lägenheter, samt en gemensam takterrass. Här finns allt i från välplanerade ettor till större femrummare med uthyrningsdel. OBOS har beviljats bygglov för projektet och har tecknat entreprenadavtal med HMB Construction. Inflyttning planeras till sommaren 2024.

- Vi är väldigt glada att äntligen lansera vårt första projekt i Nacka och att vi samtidigt kan erbjuda vår nya boköpsmodell OBOS Deläga. Det finns ett stort intresse för centralt belägna bostäder som också har närhet till natur och rekreation. Vi lägger stor vikt vid att utforma ett hållbart kvarter och väljer lösningar och material med miljön i fokus, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.

Brf Ampere blir den första bostadsrättsföreningen av fem och kommer att certifieras med miljömärkningen Svanen. I kvarterets tillhörande cykel- och bilgarage kommer omkring hälften av parkeringsplatserna utrustas med laddstolpar. I centrala Nacka kommer kommunen att uppföra flera nya cykelvägar, vilket gör cykelpendling till ett tidseffektivt alternativ.

- Vi ser mycket positivt på olika boendeformer och nya affärsupplägg som möjliggör ett attraktivt boende för fler och vi ser fram emot att följa utvecklingen av OBOS projekt i Centrala Nacka, säger Katarina Wåhlin Alm, stadsutvecklingsdirektör i Nacka.

Köp halva lägenheten – bo i hela
Av bostäderna kommer cirka 20 procent erbjudas genom boköpsmodellen OBOS Deläga. Med OBOS Deläga äger köparen mellan 50 och 90 procent av bostaden medan resterande andel samägs med OBOS. På det viset ökar andelen tillgängliga bostäder för de som med dagens krav inte kan köpa en bostadsrätt, eftersom både lån och krav på kontantinsats blir upp till 50 procent lägre.

- Det här är hållbara och moderna bostäder bara en kvart från Stockholm city. Att kunna erbjuda detta till våra medlemmar men också förstagångsköpare är en bekräftelse på att det går att skapa både socialt och miljömässigt hållbara bostadsområden för personer i livets alla faser, säger Sofia Ljungdahl.

För att köpa en bostad genom OBOS Deläga behöver köparen vara medlem i OBOS medlemsprogram