Hoppa till innehåll
Fotograf: Elin Nysten/Region Gotland

Träffa OBOS i Almedalen

Den 27 juni till 1 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. Som en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare finns OBOS självklart på plats – med seminarier i egen regi, rundabordssamtal och som experter i panelsamtal. Söker du experter till din panel? Tveka inte att höra av dig.

Publicerad:
tisdag 9 maj 2023

OBOS program

”Nytänkande, samarbete och mod - hur får vi fart på samhällsbyggandet igen?

Bostadsbyggandet har tappat mycket av sin fart då hög inflation, stigande räntor och skenande byggkostnader satt stora avtryck på bostadsmarknaden. Vad är det som har skett och vad finns det som vi tillsammans kan göra för att producera bostäder även i dessa utmanande tider? Tillsammans med en rad politiker och branschaktörer diskuterar vi konkreta lösningar.

Tid: Onsdag 28 juni, kl 9-9.45
Plats: Klockgränd 4
Arrangör: OBOS

”Tre modeller för lägre trösklar in på bostadsmarknaden”

För unga och andra som står långt ifrån bostadsmarknaden har trösklarna för att komma in blivit ännu högre i takt med räntehöjningarna. Vi försöker på olika sätt lösa det samhällsproblemet. Hur går vi till väga, hur funkar de olika modellerna och vad krävs av samhället för att fler ska få en bostad?

Tid: Torsdag 29 juni, kl 15.00
Plats: Skeppsbron, H100, "Plats 101"
Arrangörer: OBOS, HSB och Riksbyggen

Som partner till bostadspolitik.se finns vi även med i panelsamtalet ”Tvärstopp i bostadsbyggandet – nu krävs nya grepp” som arrangeras den 28 juni, kl 13-14.

Bjud in OBOS experter till din panel

Behöver du en vass expert till din panel? I år är vi flera medarbetare på plats, som alla har bred kompetens kring allt ifrån trähus, bostadspolitik, trädgårdsstäder, boköpsmodeller samt mindre och större stadsutvecklingsprojekt.

Tveka inte att höra av dig till någon av våra experter direkt eller till kommunikationsspecialist malin.wikstrom@obos.se.

Relaterade

Möt OBOS i Almedalen 2024

Som en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare finns OBOS självklart på plats under politikerveckan i Almedalen – med seminarier i egen regi och som partner till både Business Arena och Bostadspolitik.se. Passa även på att besöka OBOS nödbostad som finns på plats.

Hög aktivitet under ett utmanande år

2022 blev ett mer utmanande år än vad de flesta hade förväntat sig. Men trots oroliga marknadsförhållanden upprätthöll OBOS en offensiv byggtakt.
Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem

OBOS: Svårare för samhällsbärande yrkesgrupper att köpa bostad i storstäderna

Endast 1 av 9 bostäder i Storstockholm kunde köpas av en grundskollärare med 37 400 kronor i månadslön i slutet av 2022. Det visar den senaste upplagan av OBOS lärarindex. – Sedan förra året minskar andelen bostäder som samhällsbärande yrkesgrupper kan köpa i alla tre storstadsregioner. Det är inte bara ett problem för enskilda individer, det hotar även städernas attraktionskraft, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.