Hoppa till innehåll

Nyheter

Fotograf: Elin Nysten/Region Gotland

Träffa OBOS i Almedalen

Den 27 juni till 1 juli är det återigen dags för Almedalsveckan i Visby. Som en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare finns OBOS självklart på plats – med seminarier i egen regi, rundabordssamtal och som experter i panelsamtal. Söker du experter till din panel? Tveka inte att höra av dig.

Hög aktivitet under ett utmanande år

2022 blev ett mer utmanande år än vad de flesta hade förväntat sig. Men trots oroliga marknadsförhållanden upprätthöll OBOS en offensiv byggtakt.

Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem

OBOS: Svårare för samhällsbärande yrkesgrupper att köpa bostad i storstäderna

Endast 1 av 9 bostäder i Storstockholm kunde köpas av en grundskollärare med 37 400 kronor i månadslön i slutet av 2022. Det visar den senaste upplagan av OBOS lärarindex. – Sedan förra året minskar andelen bostäder som samhällsbärande yrkesgrupper kan köpa i alla tre storstadsregioner. Det är inte bara ett problem för enskilda individer, det hotar även städernas attraktionskraft, säger Sofia Ljungdahl, VD OBOS Nya Hem.

OBOS Sverige utser ny operativ chef för varumärkena Myresjöhus och SmålandsVillan

Jimmy Bäckstrand blir ny operativ chef för varumärkena Myresjöhus och SmålandsVillan - två av de starkaste varumärkena på den svenska småhusmarknaden. Samtidigt slår OBOS Sverige ihop sina affärsstödsfunktioner för projektutveckling och småhustillverkning till en gemensam enhet som kommer att ledas av Patrick Svanström, tidigare operativ chef för Myresjöhus och SmålandsVillan.

"Inför startlån och gynnat bosparande"

OBOS är mycket positiva till ett statligt finansierat startlån, men framöver krävs även en fördjupad utredning av gynnat bosparande, skriver OBOS i sitt remissvar till utredningen om startlån för förstagångsköpare.

Fler artiklar