Fem trygga fördelar med att köpa nybyggt

Att köpa en OBOS-bostad är en trygg affär – och vi är vid din sida hela vägen! Här listar vi fem trygga fördelar med att köpa en nyproducerad bostad.

 1. Slipp budhets och oförutsedda utgifter
  Att köpa en bostad av OBOS innebär att du slipper budgivning och om du dessutom är medlem i OBOS får du välja bostad före de som inte är medlemmar. Rättvist, tryggt och lugnare för nerverna! Och när allt är nytt är sannolikheten stor att du slipper lägga pengar på oförutsedda utgifter de kommande 10–15 åren. 
 2. Låga driftskostnader i dyra eltider
  En nybyggd bostad med byggd med modern byggteknik, modern uppvärmning och energisnåla vitvaror ger låga driftskostnader. Det kan skilja tusenlappar jämfört med ett gammalt hus. Många av våra projekt erbjuder också alternativ för att energieffektivisera din bostad ännu mer, till exempel solceller. Du har även möjlighet att få dina räntekostnader sänkta genom Gröna Bolån. 
  Som OBOS-medlem kan du också få ett av marknadens bästa medlemsavtal på el hos Fortum.

 3. Tryggheten i grannskapet
  Att få lära känna sina nya grannar är inte bara trevligt – det är en trygghet att kunna plinga på för att låna socker till kalasbaket eller slagborr för att få upp den där hyllan. Därför bjuder vi alltid in till ett inflyttningsmöte där du får bekanta dig med dina grannar redan innan ni flyttar in.
   
 4. Du får goda garantier
  Oavsett om du väljer att bo i bostadsrätt eller med äganderätt lämnar vi omfattande garantier: du ser exakt vad som ingår i ditt köp och vet exakt vad ditt nya hem kostar. Vi gör också allt för att se till att våra bostadsrättsföreningar får en bra start och kan bygga upp en stabil ekonomi. Här kan du läsa mer om garantier för bostadsrätter och här om garantier för äganderätter.

 5. OBOS storlek ger dig större trygghet
  Som en av Nordens största bostadsutvecklare är OBOS väl rustade för att fortsätta uppfylla bostadsdrömmar – även om konjunkturen svänger. Alla vinster återinvesteras i bolaget för att fortsätta bygga bästa möjliga bostäder – och i olika samhällsbyggande insatser. Nyfiken på att veta mer om fördelarna med att köpa bostad av en stor aktör? Spana in artiklarna nedan!
illustration av ett blått hus

Förtur till tomter och fina förmåner väntar...

Här kan du läsa mer om hur du blir medlem och vilka förmåner du som medlem har. Du kan även läsa mer om hur du får förtur till din drömbostad.