Två män som ligger på en säng med mobil och hörlurar OBOS

Nyproduktion: dyrt eller prisvärt?

Fast pris, lägre driftkostnader och möjlighet till sänkt ränta genom Gröna Bolån – ja, att bo i ett nybyggt hem har helt klart sina ekonomiska fördelar. För att inte tala om all renovering du slipper lägga tid på. Tid är ju också pengar, som man brukar säga.

Lägre driftkostnader i ett nyproducerat hus

På OBOS strävar vi alltid efter att bygga så energisnåla hus som möjligt, vilket leder till att driftkostnaden – det vill säga den totala kostnaden för driften av din bostad – oftast blir betydligt lägre än i ett gammalt hus. Bli inte förvånad om det skiljer ett par tusenlappar i månaden. Förutom pengarna du sparar med låga energikostnader har du även chans att få dina räntekostnader sänkta genom så kallade Gröna Bolån. Våra hem uppfyller ofta kraven för detta, med bra energiklass eller i vissa fall Svanenmärkning.

Slipp jobbiga budgivningar

Budgivning innebär ofta ett stressmoment, som mattar av guldkanten på det som ska vara den roligaste investeringen du gör i livet. Att köpa en bostad i nyproduktion innebär ett fast pris, och du hamnar i en turordningslista utifrån när du lämnade in din köpanmälan. Rättvist, tryggt och lugnare för nerverna!

En tjej och en kille tittar på en dator

Renoveringsobjekt eller ruineringsprojekt?

Är det någon gång man glömmer att tid är pengar så är det i sina egna renoveringsprojekt. Visst är det härligt att snickra lite på huset en ljummen försommarkväll efter en lång dag på kontoret? Eller att måla fönster en solig lördagsmorgon? Men det du från början hade tänkt bara skulle bli lite mysigt småfixande, kan lätt bli till ett utdraget stressmoment – med sena kvällar och småbarn som skriker medan du försöker montera ihop det nya köket eller lägga klinker i källaren. För att inte tala om byggdammet som letat sig in i varenda vrå, trots att du både plastat in och dammsugit varje kväll.

En beige soffa i ett vardagsrum med öppen planlösning

Vad blir slutnotan?

Börjar du räkna den tid som ofta krävs i gamla hus springer notan snabbt iväg. Så vad kostar egentligen den där fasadgaveln du tänker byta, den där gräsmattan som du minsann ska fixa själv och stenläggningen på framsidan som du har planer på, i ren tid? Vad är din egen tid egentligen värd?

Ett bekvämt boende utan obekväma beslut

Med ett nybyggt hus från OBOS slipper du lägga all den där tiden, den har vi redan lagt åt dig – utan att ditt nya boende blir vare sig dyrare eller tråkigare än ett begagnat boende. Oftast är det mesta klart redan från början, och du behöver inte fundera över vilken gräsmatta som är mest prisvärd eller vilken målare du ska anlita. Du slipper också ta ställning till om det ska vara singel eller makadam, en eller två diskhoar i köket eller huruvida det ska vara c/c 300 eller c/c 600 mellan reglarna i badrummet – och andra ibland svårbegripliga byggbeslut – för en lång tid framöver. Närmare bestämt en sisådär 10–15 år. Din uppfart är redan färdigställd, köket är monterat och badrummet är redo att invigas. Fasaden är dessutom både nybyggd och nymålad. Och så var det dräneringen… också fixad, såklart!

Ett barn planterar blommor i krukor

Men, vi vet också att vi alla är olika. Somliga gillar att fixa det mesta själva, speciellt när det kommer till trädgården. Därför erbjuder vi ibland grovplanerade tomter i äganderättsprojekt. Mer information om vad som gäller för huset du är intresserad av hittar du på projektets egen webbsida.

Mer tid till det roliga i hemmet

När allt är nytt i ditt hem får du istället mer tid till det där mysiga småpysslandet – som att måla den där stolen du hittade på second hand, bygga kojan som ungarna har pratat (läs tjatat) om i ett år och sätta upp den där fina markisen ni såg i villatidningen. Om tid är pengar, finns det mycket pengar att spara med ett nybyggt hus från OBOS. Väljer du att bo i bostadsrätt slipper du dessutom alla tankar på underhåll, då föreningen tar hand om utsidan och du insidan. Bekvämt va?

En familj skrattar och tittar in i kameran

Prisvärda hem fria från fuskbygge

När du köper ett hus av oss på OBOS får du också ett hus som är garanterat fritt från fuskbygge. Alla våra hus byggs inomhus i våra fabriker av våra rutinerade husbyggare, och vårt smarta sätt att bygga hus på uppfyller alla gällande byggregler. Vi väljer dessutom inredning och utrustning från välkända varumärken – allt för att du ska kunna vara säker på att det du ser är det du får: en modern, bekväm bostad där du och din familj kan skapa ert eget drömhem. Husen till och med lastas inomhus för att säkerhetsställa att det inte utsätts för fukt. Att våra hus byggs på ett effektivt, industriellt vis gör att vi kan tillverka högklassiga hus till bra pris. Så att du kan spara både tid och pengar.