Intervju med Clara Lindholm

Clara Lindholm student på KTH (stadsplanering) Summer intern OBOS Sverige

Vad har du fått jobba med?

- Jag har bland annat fått göra och presentera en marknads- och målgruppsanalys för ett projekt i Gävle, som är ett nytt område för OBOS. Jag har också fått vara med och föreslå uppdaterade planlösningar för parhus i samma projekt –  vilket var klurigt men lärorikt!

Det var även otroligt kul att få åka ner till Växjö och Myresjö för att besöka kontoren och se fabrikern i Myresjö. Genom besöket har jag fått insikt i hur OBOS bygger bostäder även på ett praktiskt plan.

Vad har du lärt dig under sommaren?

- Det viktigaste jag har lärt mig är vilken komplex process det är att bygga bostäder. Det är många olika handlingar och processer man måste ta hänsyn till. Jag har fått en bättre förståelse hur bostadsrättsföreningar fungerar och hur OBOS startar upp varje bostadsrättsförening vid projektutveckling.

Vad har varit det roligaste? 

- Att få följa med min handledare och se  hur hon jobbar på riktigt ute i projekten. Det har dessutom varit väldigt kul att upptäcka att mina studier kan bidra i arbetssammanhang och få inblick i hur ett framtida arbetsliv kan se ut. Jag är väldigt nöjd med hela sommaren!