Summer Internship i OBOS

Varje sommar välkomnar vi studenter till OBOS summer internship för en lärorik, utmanande och social sommar. Här får du jobba med relevanta arbetsuppgifter tillsammans med erfarna kollegor och andra studenter. Vi vet att det kan vara svårt att välja din framtida karriärväg, men vi kan hjälpa dig. Bygg din framtid här - bli vår nya Summer Intern!

Interaktive historier

Om summerintern programmet

Arbetsuppgifter och uppföljning

Du kommer att få varierande arbetsuppgifter och nära uppföljning under hela programmet. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilka projekt du arbetar med och du kommer att få nödvändig utbildning och vägledning. Du får också en egen handledare som kommer att finnas tillgänglig och kan ta lite extra hand om dig. Utöver spännande arbetsuppgifter kommer du få möjlighet att delta i givande möten och intressanta diskussioner som bidrar till din fortsatta utveckling.

Projektarbeten

Under sommaren kommer du att arbeta med de andra studenterna i olika projekt. Projekten varierar från år till år och består av olika caseuppgifter. I slutet av sommaren presenterar du resultatet av samarbetet och kan visa upp ditt fantastiska arbete.

Socialt

Att vara summer intern hos OBOS är något helt annat än ett vanligt sommarjobb. Du kommer att kunna utbyta erfarenheter, arbeta på olika avdelningar och bygga nätverk under hela sommaren. Vi kommer göra vårt bästa för att ge dig den bästa upplevelsen, genom besök på andra kontor, produktionsplatser, framför allt våra byggplatser i Stockholmsområdet, men om möjligt även vår verksamhet i Småland. Ditt internship avslutas med en kick-out tillsammans med de norska studenterna vid OBOS huvudkontor i Oslo.

Arbetstid, lön och semester

Vårt internship startar den 10 juni och pågår till den 9 augusti, med 2 veckors semester, veckorna 29 och 30. Placering är på OBOS kontor i Solna.

Du får timlön under din anställning och lön betalas ut i efterhand baserad på arbetad och redovisad tid. Vi har 40-timmars arbetsvecka från måndag till fredag.

Ansökningsprocess

Ansökan är öppen mellan den 26 februari och 13 mars 2024. Om du går vidare i rekryteringsprocessen blir du kallad till en Assesmentdag 27 den mars på OBOS Solnakontor. Där blir det speedintervjuer och får du också presentera ett case (Ett exempel på case kan vara att presentera en ny alternativ boköpsmodell. Hur ser du på framtidens boende och vad är ditt bidrag till att öppna bostadsmarknaden för fler?). Därefter beslutar vi om du går vidare i processen och senast den 5 april får du besked om du får en plats sommaren 2024.

Vem söker vi?

För att ansöka måste du vara student vid universitet eller högskola, läst minst 3 år och vara färdig med kandidatnivån.

Vi erbjuder Summer Internship inom områdena:

  • Civilingenjör med inriktning på bygg/anläggning/energi/miljö/samhällsplanering/arkitektur eller liknade.
Att få testa mina kunskaper från studierna och få praktisk erfarenhet innan examen är värdefullt Clara Lindholm, Summer Intern på OBOS
Att erbjuda studenter ett Internship är verkligen ”win-win”! Vi får ett utmärkt tillfälle att knyta kontakt med topptalanger, som berikar vår verksamhet med nya insikter under anställningsperioden. Samtidigt får studenterna värdefull arbetslivserfarenhet och möjlighet att se vilka olika karriärvägar som finns i OBOS Anna-Lena Beckman, HR-chef OBOS