Summer internship för studenter

OBOS är en av Sverige och Norges största bostadsbyggare som ägs av över en halv miljon medlemmar. Mycket har förändrats sedan OBOS etablerades 1929 och vi växer snabbt med många spännande utmaningar. Du kan vara med på vår resa!

Varje sommar välkomnar vi studenter till OBOS summer internship för en lärorik, utmanande och social sommar. Här får du jobba med relevanta arbetsuppgifter tillsammans med erfarna kollegor och andra studenter.

Ansökan för sommaren 2023 öppnar efter årsskiftet, men genom att klicka på knappen nedan och ange din e-postadress så kommer du få en notis skickad till dig när ansökan öppnar!

Om summerintern programmet

Arbetsuppgifter och uppföljning

Du kommer att få varierande arbetsuppgifter och nära uppföljning under hela programmet. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilka projekt du arbetar med och du kommer att få nödvändig utbildning och vägledning. Du får också en egen handledare som kommer att finnas tillgänglig och kan ta lite extra hand om dig. Utöver spännande arbetsuppgifter kommer du få möjlighet att delta i givande möten och intressanta diskussioner som bidrar till din fortsatta utveckling.

Projektarbeten

Under sommaren kommer du att arbeta med de andra studenterna i olika projekt. Projekten varierar från år till år och består av olika caseuppgifter. I slutet av sommaren presenterar du resultatet av samarbetet och kan visa upp ditt fantastiska arbete.

Socialt

Att vara summer intern hos OBOS är något helt annat än ett vanligt sommarjobb. Du kommer att kunna utbyta erfarenheter, arbeta på olika avdelningar och bygga nätverk under hela sommaren. Vi kommer göra vårt bästa för att ge dig den bästa upplevelsen, genom besök på andra kontor, produktionsplatser, framför allt våra byggplatser i Stockholmsområdet, men om möjligt även vår verksamhet i Småland. Ditt internship avslutas med en kick-out tillsammans med de norska studenterna vid OBOS huvudkontor i Oslo.

Arbetstid, lön och semester

Internship-perioden inleds i början av juni och slutar i mitten av augusti. Totalt nio veckor arbetar du på OBOS kontor i Solna, inklusive två veckors semester.

Du får timlön under din anställning och lön betalas ut i efterhand baserad på arbetad och redovisad tid. Vi har 40-timmars arbetsvecka från måndag till fredag.

Ansökningsperiod

Ansökningsperioden är öppen under januari och februari 2023. I mars börjar vi urvalsprocessen och räknar med att alla kandidater har fått slutliga besked i april. 

Vem söker vi?

Vi söker främst projektledare med en pågående utbildning på KTH eller annat lärosäte, med inriktning på samhällsplanering, arkitektur eller liknande. Du har läst minst 3 år och är färdig med kandidatnivån.

Vi förutsätter att du har ett stort intresse för samhällsbyggande och vill lära dig mer om OBOS i Sverige samtidigt som du bidrar med det senaste till vår verksamhet. För den rätta kan det finnas möjligheter att fortsätta med en anställning på deltid parallellt med de sista studieåren.  

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning i någon form och om du haft tidigare anställningar inom fastighetsbranschen. Men allra viktigast är din personlighet! 

Även andra roller kan bli aktuella. Håll utkik när ansökningsperioden öppnar! 

Lär känna några av våra tidigare summer interns:

Att vara summer intern på OBOS är en fantastisk möjlighet att testa på olika saker. William, Projektledare på OBOS