en tjej och en kille som arbetar på obos

Kompetensutveckling

Tillsammans med våra kollegor i Norge är vi över 2 600 medarbetare inom OBOS-koncernen. Vår verksamhet innefattar ett stort antal yrkesområden, vilket innebär många spännande möjligheter till en utvecklande karriär hos oss.

Vad sägs till exempel om att arbeta inom bostadsutveckling, fastighetsförmedling, produktion, fastighetsutveckling eller projekt- och byggledning? Vår verksamhet inkluderar också tjänster inom finans, ekonomi, juridik och IT, såväl som viktiga stödfunktioner inom administration, HR, kundservice, kommunikation och marknadsföring.

Interna karriärsmöjligheter

En organisation i tillväxt innebär också stora utvecklingsmöjligheter för medarbetarna. Det är inte ovanligt att vi firar både 20-, 30-, och 40-årsjubileum för OBOS-medarbetare. Många väljer att stanna länge hos oss! Och många byter också yrkesroll internt. Om du är drivande och engagerad finns det goda möjligheter att växa i och tillsammans med OBOS. OBOS erbjuder medarbetare flera olika former av vidareutbildning.

Utvecklingsprogram för ledare

Inom koncernen har vi ett tvåårigt talangutvecklingsprogram, som vi har valt att kalla för OBOS Extend. Programmet säkerställer den kompetens som finns i organisationen och hjälper ledare att växa i sina yrkesroller och att hitta nya talanger som vill bli OBOS framtida ledare. De två åren som programmet pågår får man som deltagare ta del av spännande föreläsningar, workshops och projektarbeten samtidigt som man bygger ett nätverk med övriga deltagare.

OBOS Education och MiO

OBOS Education är koncernens egen plattform för kompetensutveckling, där alla medarbetare kan gå in och se aktuellt utbildningsutbud, både för produktion och tjänstemän. Under 2020 börjar vi också implementera ett nytt HR-system i organisationen – MiO (Medarbetare i OBOS). I systemet kommer medarbetare och chefer att kunna planera till exempel medarbetarsamtal och kompetensutveckling på ett enkelt och överskådligt sätt. Det blir med andra ord ännu lättare och roligare att utvecklas som medarbetare i OBOS!

Yrkessvenska för nyanlända

Inom OBOS Sverige erbjuds nyanlända medarbetare vid behov schemalagd utbildning i yrkessvenska som sker delvis på arbetstid. Initiativet började i fabriken i Vrigstad under 2016 och har sedan pågått löpande i alla produktionsenheter sedan dess. Utbildningen genomfördes både för att underlätta kommunikation mellan medarbetarna, men också för att säkerställa en hög säkerhet i produktionen. Ett mycket uppskattat initiativ, som också har fått uppmärksamhet i media.