- Skåne
- – Lund
- – Brf Gulsparven
Grönt och skönt boende för stora och små
Brf Gulsparven får en välkomnande, levande känsla med en alldeles egen stil. Husens grupperas kring två gröna, sköna innergårdar vilket ger utrymme för trivsamma mötesplatser – för både stora och små. Från lekplats för de minsta till inbjudande sittplatser som passar perfekt för en spontanfika med grannen.
Med en stor dos personlighet
Hela kvarteret får ett luftigt intryck. Husens variation i form och färg med putsade fasader, olika takvinklar och spännande fönstersättningar skapar ett personligt område som det är enkelt att känna sig hemma i. Allt inramat av grönska, och utanför kvarteret breder de öppna fälten ut sig. Var det någon som sa livskvalitet?
Och inspiration från trädgårdsstaden
I Brf Gulsparven bor du både bekvämt och modernt. Men den sköna, gröna känslan i kvarteret bygger på långa traditioner. Trädgårdsstaden som stadsplaneringsideal fick sitt genombrott i England i början av 1900-talet. Tanken var att skapa gröna, småskaliga områden som förenar det bästa från staden och landsbygden. Luftig bebyggelse, låga hus, traditionella gator, torg och platser – och förstås, gott om utrymme för grönska. Ett ideal som känns supermodernt än idag – och passar väl in i dagens hållbara stadsbyggande.
Är du intresserad av Brf Gulsparven?
Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.
Jag är nyfiken och vill läsa merVarför välja Brf Gulsparven?
Nybyggda hem i ett härligt kvarter med både lägenheter och radhus – och bra läge i ljuvliga, lantliga Stångby. Här bor du med promenadavstånd till skola, förskola och till stationen – där Pågatåget tar dig in till Lund på några minuter. Läs mer om allt som Brf Gulsparven har att erbjuda här.
Egen identitet i ett småskaligt och trivsamt format
Brf Gulsparven blir ett härligt, småskaligt bostadsområde med bra läge i trevliga Stångby, bara fyra minuter med Pågatåget från Lund. Men hur kommer det sig att området ser det ut som det gör? Här berättar arkitekten Gunilla Svensson om tankarna bakom området.