familj har middagsbjudning i trädgården

Varför välja Brf Gulsparven?

Nybyggda hem i ett härligt kvarter med både lägenheter och radhus – och bra läge i ljuvliga, lantliga Stångby. Här bor du med promenadavstånd till skola, förskola och till stationen – där Pågatåget tar dig in till Lund på några minuter. Läs mer om allt som Brf Gulsparven har att erbjuda här.

Läget, läget, läget

Stångby är en växande ort mitt i den skånska myllan – på lagom avstånd från Lund och med bra pendling till både Lund och Malmö, till exempel tack vare byns tågstation. Den kombinationen har gjort Stångby till en populär ort att hitta hem på, inte minst för barnfamiljer.

Stångby har ett väldigt gott rykte. Här bor man lugnt och tryggt, barnen har nära till kompisar och skola, och samtidigt är det faktiskt cykelavstånd till Lund, berättar projektutvecklare Ola Petersson.

Grönt och skönt kvarter

I Lunds kommuns gestaltningsprogram har trädgårdsstaden en framträdande plats. Och det är också från trädgårdsstaden som Brf Gulsparven fått sin inspiration. Det blir ett trivsamt kvarter med gott om grönska i form av häckar, träd och buskar – och en småskalig känsla, vilket passar fint in i omgivningarna där de öppna fälten tar vid. Kommunen planerar också för en ny park alldeles i närheten, med en stor fin lekplats för lite större barn.

Vi har också tänkt en hel del på att skapa trivsamma mötesplatser i kvarteret, allt från lekplats för de mindre barnen till sittplatser där de vuxna kan umgås. Eventuellt blir det också en mysig grillplats, vi får se, säger Ola.

lägenhetskomplex i trä med trädäck och gräsmatta

1 av 4

Härliga hem för en härlig mix av människor

Brf Gulsparvens mångfald av olika bostäder, från kvadratsmarta tvåor i markplan och ljuvliga femmor i etage till radhus på hela 126 kvadratmetrar, gör att kvarteret har något för de allra flesta. Alla bostäder har egen uteplats eller balkong, stora nog för dig som vill motionera dina gröna fingrar. På insidan möts vi av samma omtanke som på utsidan. Ytterst välplanerade bostäder, med en god standard redan från början.

Jag hoppas att en skön mix av människor hittar hem här. Både etagelägenheterna och husen passar utmärkt för barnfamiljerna, och marklägenheterna passar lika fint för ensamstående som för paret som flyttar ihop – eller kanske mor- eller farföräldrar som vill bo nära barnbarnen, funderar Ola.

ett par med sitt barn sitter i sitt vardagsrum och tar det lugnt

Nytt, fräscht – och bekvämt

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar, vare sig renoveringsmässiga eller ekonomiska sådana. Och glöm det där med stressiga budgivningar: här betalar du ett fast pris.

Här i Stångby får du också mer boende för pengarna än i centrala Lund. Och bostadsrätten som upplåtelseform innebär ju i sig en mindre insats som kan göra det lite lättare att få lån för yngre barnfamiljer som ännu inte hunnit få ihop så mycket pengar på banken, avslutar Ola.

Är du intresserad av Brf Gulsparven?

Är du intresserad av Brf Gulsparven?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer