Hoppa till innehåll
Takpannor på ett tak med gassande sol

OBOS installerar solceller på huvudkontoret

Solceller integrerade i takpannor av glas är på plats på OBOS huvudkontor i Myresjö.

Publicerad:
onsdag 29 maj 2019

OBOS har hittills – som första aktör i Europa – utprövat solpannorna på fem Myresjöhus i Södersätra, söder om Sollentuna. Nu har turen kommit till huvudkontoret i Myresjö, där anläggningen placeras på entrésidan av byggnaden med en effekt på 22 kW, vilket motsvarar en produktion på hela 22 000 kWh per år.

- Installationen av solpannorna är ett naturligt led i vårt hållbarhetsarbete, men det är också en estetiskt tilltalande detalj för vår huvudbyggnad som våra medarbetare kan känna stolthet över, säger Joakim Henriksson, VD på OBOS Sverige.

Solcellsteknik har använts i flera år på samtliga husmodeller från svenska OBOS-koncernen, där också Myresjöhus och SmålandsVillan ingår. Arbetet fortsätter nu för att kunna lansera takpannorna till marknaden genom samtliga varumärken.

För mer information

Peter Stenfelt, Administrations- och utvecklingschef OBOS Sverige
Tel. 070-224 58 43, e-post peter.stenfelt@obos.se

Relaterade

OBOS gör framsteg inom klimat och kundnöjdhet

Bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS publicerar idag sin hållbarhetsredovisning för 2021, omfattande bolagen OBOS Sverige, OBOS Kärnhem och OBOS Nya Hem. I redovisningen presenteras bland annat en positiv trend gällande samtliga intensitetstal för fabrikerna i Vrigstad och Myresjö.
tjejer som plockar skräp

OBOS ingår i samarbete med organisationen Städa Sverige – bidrar under 2021 till en bättre miljö i Tygelsjö och Täby

Bostadsutvecklaren OBOS ingår i samarbete med organisationen Städa Sverige, med syfte att stödja föreningslivet och göra en insats för miljön på de orter där OBOS utvecklar bostadsprojekt. Först ut under 2021 är aktivering för idrottsföreningar i Täby, Stockholm samt Tygelsjö i Malmö. Under 2022 fortsätter samarbetet i nya bostadsområden och med nya idrottsföreningar.
Helikoptervy över OBOS förskola med lekplats och solceller på taket

OBOS lanserar Svanenmärkt och klimatoptimerat förskolekoncept

Bostadsutvecklaren Obos lanserar en ny typ av förskola som är Svanenmärkt och optimerad för solcellsanvändning. Förskolekonceptet Start Learning har tagits fram i samarbete med White Arkitekter och presenteras i ​Obos hållbarhetsredovisning som släpps den 8 april.