Laster resultat
Kommande projekt

Kolkajen

Här skapas en ny, modern stadsdel perfekt belägen vid vattnet intill Kungliga nationalstadsparken i Stockholm och med bara några minuter in till city. Här planerar OBOS att bygga 340 lägenheter med förtur för dig som är medlem. Här i Norra Djurgårdsstaden möter modernt historia. Och puls möter lugn.

Nyckelinformation

Antal bostäder
340 lägenheter
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Säljstart
Ej fastställt
Inflyttning
Ej fastställt

Detta händer nu

Förtur för medlemmar vid säljstart

Bostäderna är under planering och försäljningen har inte startat. OBOS-medlemmar har förtur vid säljstart och får välja och köpa bostad före icke-medlemmar.

Bli medlem

Lär känna bostadsprojektet

Karta över området

Karta centrerad på geolokalisering  latitud,  longitud

Kolkajen, Stockholm. Se kartan på Google

kvarter runt Kolkajen

På bästa läge i Norra Djurgårdsstaden

Nu växer en ny stadsdel fram i Stockholm. En stadsdel där du faktiskt kan få allt. Du behöver inte välja mellan närheten till stan eller till naturen, mellan pulserande storstadsliv eller härliga naturupplevelser. Du kan bo nära det du behöver i vardagen som skola och mataffär och samtidigt uppleva vardagslyx med mellanmål vid havet efter paddelturen.

Norra Djurgårdsstaden är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden och är ett av stadens utpekade hållbarhetsprofilområden. Norra Djurgårdsstaden växer fram längs med Stockholms innerstads nordöstra kustlinje, från Hjorthagen och vidare söderut längs Södra Värtahamnen, Frihamnen och Loudden. OBOS kommer att bygga lägenheter utmed Husarviken och Värtan och med gräns till Gasverket. På andra sidan Husarviken ligger Kungliga Nationalstadsparken med sina stora grönområden.

Bo med närhet till allt

Inom Kolkajen planeras för 1500 nya bostäder varav 40 är flytande studentlägenheter, 2 förskolor och cirka 11000 kvm kommersiella ytor. Kolkajen planeras vara färdigbyggt 2028 och då kommer Hjorthagen i Norra Djurgårdsstaden att ha 6700 nya bostäder. Norra Djurgårdsstaden är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden och är ett av stadens utpekade hållbarhetsprofilområden. Norra Djurgårdsstaden växer fram längs med Stockholms innerstads nordöstra kustlinje, från Hjorthagen och vidare söderut längs Södra Värtahamnen, Frihamnen och Loudden. Vår etapp ligger utmed Husarviken och Värtan och gränsar till Gasverket. På andra sidan Husarviken ligger Kungliga Nationalstadsparken med sina stora grönområden. 

En aktiv fritid

Här bor du med vackra och lummiga grönområden runt knuten. Vad sägs om promenader i Kungliga Nationalstadsparken eller en joggingtur i Lill-Janskogen. Utbudet av aktiviteter är stort med Kungliga Tennishallen, GIH-badet och Hjorthagens IP i området.

Allt du behöver inom räckhåll

De nya kvarteren har redan nu ett brett utbud av närservice med restauranger, konditori, blomsterhandel och flera välsorterade matbutiker. Och självklart närheten till Östermalmstorg och Stureplan med förstklassig shopping. Läkarmottagningar finns också i närheten.

En smidig vardag med bra kommunikationer

Du når innerstaden på 10 minuter med cykel, du har 5 minuter till närmaste T-banestation och når E4:an på 10 minuter. 

Läs mer om området på Stockholms stads hemsida

En vattennära mötesplats

En vattennära mötesplats

Inom Kolkajen planeras för nya bostäder, förskolor och kommersiella ytor, samt parker, torg, kajer och en vattenarena. De gamla byggnaderna och den gamla kollossningskajen bevaras. En ny ö möjliggör attraktiva södervända kajer med möjlighet till bad och fler lägenheter i vattennära läge. I området planeras också för utomhusbad, båthamnar, parkområden, restauranger och caféer. Utbyggnaden i vattnet skapar också kanaler och en inre vattenbassäng som lämpar sig för olika aktiviteter.

Bostadsrätt - en trygg, svensk tradition!

Bostadsrätt - en trygg, svensk tradition!

Bostadsrätt är en populär boendeform som också är en klassisk, svensk sådan från 1800-talet. Det beror på att bostadsrätten är en trygg boendeform som ger en alldeles lagom blandning av frihet och ansvar.

Läs om att bo i bostadsrätt
Anmäl intresse Genomfört Inte ifyllt

Fyll i formuläret nedan för att hålla dig uppdaterad. Vill du ha mer detaljerad information hör du av dig till projektets kontaktpersoner.

Villkor

Kontakta oss för mer information om Kolkajen

Vi svarar gärna på dina frågor!

Gunilla Slättås

Försäljningschef