barn som cyklar på cykelväg

Din gröna oas - mitt i Munkellstaden

Munktellstaden vid Eskilstunaån är en historisk stadsdel som länge fungerade som Eskilstunas största industriområde. Här hade bland annat AB Bolinder-Munktell sin maskinverkstad som sedan blev klassiska BM Volvo.

Idag är Munktellstaden en modern stadsdel och ett centrum för innovation, kultur och sport. På senare tid har området rustas upp med nya bostäder, ett nytt badhus och en ny arena. När Munktellstaden är färdigbyggd kommer här finnas 1200 bostäder av olika slag. I området finns också flera lummiga grönområden, inte minst den vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån. Från Munktellbadet har en strandpromenad färdigställts med en ny gång- och cykelbro som binder samman Munktellstaden och Faktorieholmarna där bland annat Eskilstuna stadsmuseum ligger.

kvinna som motionerar i löpspår

Vårt kvarter - Brf Bolinder

I Norra Munktellstaden ligger OBOS kvarter som består av totalt fyra hus på vardera fyra våningar med ett femte indraget vindsplan. Första etappen, Brf Munktell, är slutsåld och inflyttad. Nu fortsätter vi med vår andra etapp, Brf Bolinder som rymmer 67 lägenheter på 28-117 kvm. Brf Bolinder ligger trivsamt strax söder om Knut Hellbergsgatan med en vacker allégata väster om kvarteret och Eleonoragatan längs östra sidan. Husen byggs i rött tegel med en industriell känsla - en flört till Bolinder-Munktells historiska maskinverkstad. Här vill vi skapa ett boende som passar en modern, urban l ivsstil – och ge plats för odling och gemenskap.

Med närhet till det mesta

Norra delen av Munktellstaden är en av Eskilstunas snabbast växande stadsdelar och här har redan flera eskilstunabor hittat hem. Stadsdelens centrala men lugna läge gör det till en unik plats i staden. I kvarteret nedanför våra bostäder ligger nybyggda Munktellstadens förskola samt vård- och omsorgsboendet Bolindergården. Tar du bron över ån når du Mälardalens Högskola på bara ett par minuter. Här hittar du också matbutik och apotek. För dig som är idrottsintresserad ligger både Munktellarenan och nybyggda Stiga Sports arena i området. På andra sidan ån hittar du en av Eskilstunas populära padelhallar med 9 banor för hela familjen.

Från Munktellstaden promenerar du till centrum enkelt på 15 minuter. Vill du hellre ta bussen avgår den precis runt knuten var tionde minut. Två kilometer från området ligger Eskilstuna Centralstation, där du snabbt tar dig ut på nya äventyr med hjälp av både buss och tåg. En timmes tågfärd bort ligger Stockholm med sitt stora utbud av upplevelser.

Stadskvarter med intim innergård

Stadskvarter med intim innergård

Totalt finns 67 bostadsrätter i föreningen, från studios på 28 kvm till de största fyrarummarna på 117 kvm. Husen får vackert rödgrå tegelfasader, med tydlig koppling till de historiska industribyggnader som funnits i området. Balkongerna är i första hand placerade in mot gården och lägenheterna högst upp i husen får stora härliga takterrasser med egna orangerier.

Läs mer om bostäderna
Är du intresserad av Brf Bolinder?

Är du intresserad av Brf Bolinder?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!