personer som äter middag i en trädgård

Stadskvarter med intim innergård

Vårt kvarter ligger strax söder om Knut Hellbergsgatan och består av fyra hus, som samsas om en mysig innergård. Brf Bolinder är kvarterets andra etapp och består av hus 3 (södra) och hus 4 (västra). Hus 1 och hus 2 är redan slutsålda och inflyttade.

Byggnaderna blir fyra våningar höga plus ett femte indraget vindsplan. Totalt finns 67 bostadsrätter i föreningen, från studios på 28 kvm till de största fyrarummarna på 117 kvm. I källaren finns ditt förråd, liksom gemensam tvättstuga, cykelrum och bilparkering. I husen finns också låsta cykelrum med ingång direkt från entrésidan och gott om plats för cykelparkering på gården.

Naturliga material

Husen får vackert rödgrå tegelfasader, med tydlig koppling till de historisk industribyggnader som funnits i området. Fönster och träpartier ges en varmgrå kulör, som går i ton med tegelfasadens murfogar. Entrépartierna kläs i ek för att ge ett varmt, välkomnande intryck. Balkongerna är i första hand placerade in mot gården vilket ger ett lugnt och skyddat läge.

stort växthus med grönsaker och växter

En urban, grönskande gårdsmiljö

I vårt kvarter lägger vi extra omsorg om utemiljön och strävar efter att skapa en trivsam och social miljö där du och dina grannar kan mötas. Vår vision är att grönskan, odlingsmöljligheterna och gemenskapen ska bidra till ökad integration mellan alla boende i kvarteret och ge en varm och välkomnande utemiljö.

Gården rymmer både privata uteplatser, gångstråk, sittplatser i solen och en lekplats för de minsta. Dessutom finns här det gemensamma växthuset, med uteplats och pallkragar för odling utanför. Här kan du umgås med grannarna, odla eller bara njuta av solen. Kanske är det här föreningens årliga sommarfest hålls? På gården finns också paviljonger där du kan ställa din cykel. Innergården och dess funktioner delas med boende i hus 1 och 2 i etapp 1. 

Kvalitet och vackra material

Kvalitet och vackra material

Som alltid hos oss på OBOS får du hög kvalitet på inredning och material. Alla lägenheter får bland annat helkaklade badrum, kök från HTH och vitvaror från Siemens.

Funktionellt och välplanerat

I Brf Bolinder är varje kvadratmeter noga planerad för att skapa en bekväm och trivsam bostad, ofta med kontakt med både gata och gård. Alla lägenheter har minst en balkong eller uteplats. Vår mysiga studio på 42 kvm har ett sovrum med skjutgarderober och en delvis öppen planlösning mellan vardagsrummet och det praktiska vinkelköket. Vår allra minsta lägenhet är en etta på 28 kvm som trots sina få kvadrat rymmer alla tänkbara funktioner och har en stor uteplats.

Det lilla extra 

Drömmer du om ett boende utöver det vanliga? Högst upp i båda husen finns totalt fyra bostäder med extra kvaliteter. Här får du 117 välplanerade kvadratmeter, fördelade på fyra rum och kök. Du får också två klädkammare, dubbla badrum och en separat tvättstuga. Det praktiska köket med en stor köksö är öppet mot matplatsen och vardagsrummet, som har utgång till balkongen. Som om inte det vore nog finns också en stor takterrass med utgång från köket. En terrass som gjord för såväl lugn och ro som sociala tillställningar. Här kan du inte bara bjuda på mysiga måltider, utan även på en härlig utsikt över Eskilstunas takåsar. Ett unikt tillfälle för dig som söker en unik bostad, med andra ord.

 

växthus på innergården

Lär känna Munktellstaden

Lär känna Munktellstaden

Munktellstaden vid Eskilstunaån är en historisk stadsdel som länge fungerade som Eskilstunas största industriområde. Idag är Munktellstaden en modern stadsdel och ett centrum för innovation, kultur och sport. Här finns flera lummiga grönområden, inte minst den vackra Stadsparken som löper längs med Eskilstunaån.

Läs mer om området
Är du intresserad av Brf Bolinder?

Är du intresserad av Brf Bolinder?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!