Köp halva, bo i hela med OBOS Deläga

OBOS jobbar aktivt för att ge fler chansen att uppleva tryggheten i att äga sitt eget hem. Som ett led i det erbjuder vi därför våra medlemmar att köpa sin bostad genom finansieringslösningen OBOS Deläga.

OBOS Deläga är en unik köpform där du börjar med att äga minst 50 procent av bostaden och OBOS köper den resterande delen. Inom en tidsperiod på 10 år kan du sedan välja att, vid ett tillfälle om året, öka din ägarandel utifrån vad som passar dig och din ekonomi bäst. Det finns dock inga krav på att du måste köpa upp en större andel.

OBOS Deläga lanserades i Sverige 2021. Finansieringslösningen har gjort sådan succé i Norge att 70% av alla bostäder i flerbostadshus i Oslo nu erbjuds med OBOS Deläga.

Även i Sverige arbetar vi ständigt med att öka antalet bostäder som erbjuds med OBOS Deläga. Men möjligheten att köpa minst halva bostaden och disponera hela finns redan på en rad olika projekt runt om i landet – och är något som alla OBOS-medlemmar kan göra. Oavsett ålder, yrkesbakgrund och var i livet du befinner dig.

– Vi vill göra vägen till bostadsdrömmen lite kortare, säger Cattis Carlén, affärsansvarig för OBOS Deläga.

– Jag hoppas det ska vara ett tryggt erbjudande för den som vill flytta – oavsett om man behöver skilja sig, har fått ett nytt jobb eller att jobbet tar en till en ny stad. OBOS Deläga blir en gyllene medelväg och skapar fler möjligheter för våra medlemmar att skaffa sig ett eget boende, avslutar Cattis.

Uppfyll bostadsdrömmen med OBOS Deläga

Uppfyll bostadsdrömmen med OBOS Deläga

Nu gör vi det möjligt för fler att äga sitt eget hem. Med OBOS Deläga kan du köpa halva bostaden, men bo i hela.

Upptäck OBOS Deläga