Två barn och en vuxen i skidbacke

OBOS officiell sponsor för Svenska Skidspelen och huvudsponsor till Alla på snö

Nu i helgen den 29-31 januari arrangeras Svenska Skidspelen i Falun och bostadsutvecklaren OBOS är officiell sponsor för eventet. Under vecka 4 startade även Svenska Skidförbundets initiativ Alla på snö, där OBOS är med som huvudsponsor.

Denna gång genomförs Svenska Skidspelen helt utan publik i och med rådande omständigheter. Men OBOS sponsorskap innebär precis som tidigare år profilering i form av logotyp på startnummer och längs med skidspåren. Under tv-sändningarna av Svenska Skidspelen kommer dessutom OBOS-maskotarna - som blev kända i tv redan under Skitour 2020 - att synas i skidspåren som del av en Facebook-tävling där tittarna har chansen att vinna priser värda 40 000 kronor.

- Målet med exponeringen är givetvis att öka varumärkeskännedomen för OBOS, samtidigt som vi kopplar ihop varumärket med budskapet att vi bygger bostäder, förklarar Christian Alehagen, marknadskommunikationschef på OBOS.

Under vecka 4 startade också Alla på snö, Svenska Skidförbundets initiativ för att erbjuda barn möjligheten att få uppleva snöglädje. Först ut av 52 kommuner var Gärdet i Stockholm, där totalt 5 000 barn kommer att få prova på skidåkning under fem veckor. Vissa corona-anpassningar görs i form av antal barn per enskilt tillfälle, och OBOS är precis som förra året en av tre huvudsponsorer till initiativet Alla på snö:

- För att alla ska kunna delta får barnen och ungdomarna kostnadsfritt låna all den skid- och snowboardutrustning som behövs. Förbundets satsning på Alla på snö hade inte varit möjlig att genomföra utan stöd från bland annat OBOS, säger Katarina Fahlén, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

Flera studier har visat att barn och ungdomar inte rör på sig i den utsträckning de behöver. Alla har inte samma möjligheter att vara fysiskt aktiva, och socioekonomiska faktorer har visat sig ha en stor inverkan. En nyhet för Alla på snö i år är att både grundsärskolor och grundskolor har bjudits in till samtliga Alla på snö-arenor.

- Vi på OBOS har ett djup engagemang i idrottsrörelsen. Var vi än utvecklar bostäder runt om i landet är vi måna om att det ska finnas utrymme och möjlighet för barn och ungdomar att utöva olika typer av aktiviteter – en del i det vi kallar Livet mellan husen. Vi är stolta över att vara en del i initiativet Alla på snö som ger barn med olika bakgrund möjlighet att prova på skidor säger Ulrika Liiv, hållbarhetschef på OBOS.

 

För mer information

Christian Alehagen, marknadskommunikationschef OBOS
010-434 18 08
christian.alehagen@obos.se