En man som springer i en solnedgång

Varför välja Brf Vinternatt?

Nu får du också chans att hitta hem i vackra Alster. Brf Vinternatt bjuder på nybyggda radhus och parhus av vår mest populära modell – alla i bekväm bostadsrättsform. Bo granne med skogspromenader och svalkande dopp – med Karlstad på lagom avstånd. Som gjort för både vardagsliv, och vardagslyx!

Det är i Alster det händer

Allt fler får upp ögonen för Alster. Många stugor byggs om och många Karlstadbor bygger nya, fina villor här. Inte konstigt alls, här finns ju det mesta som sätter den berömda guldkanten på tillvaron. Du bor mitt i naturen, nära Vänern, samtidigt som du inte alls har långt in till Karlstad. Och det märks att många vill flytta hit, berättar projektutvecklare Henrik Wirén.

– Absolut, vi såg ett stort intresse redan för grannkvarteret Brf Morgondröm. Under de senaste åren har det Alster seglat upp som ett riktigt attraktivt område, mycket tack vare närheten till Karlstad. Man kan säga att området genomgår en transformation från sommarstugeområde till fint villaområde. Grusvägar blir till asfalt, kommunalt VA kopplas in och gatorna får belysning – men närheten till naturen, som är en av områdets stora kvaliteter, består.

Henrik Wirén, ansvarig projektutvecklare på OBOS

 

Nybyggt med bekväm villakänsla

I Brf Vinternatt bor du i ett trivsamt kvarter för både stora och små, och kan välja mellan att njuta av livet i radhus eller i parhus. Oavsett vilket du väljer bor du alldeles nybyggt och bekvämt, och får faktiskt en hel del villakänsla. Husens tomter varierar en hel del i storlek, så här finns något både för dig som älskar trädgårdspyssel och för dig som helst vill slippa sådant. Grilla gott på altanen kan du alltid göra, alla bostäder får uteplatser på både fram- och baksidan av huset.

– Jag ser framför mig ett riktigt trevligt kvarter utan genomfartstrafik, där den lilla kvartersgatan snarare blir en plats där barnen spelar landhockey eller kanske lär sig cykla. Det här är ett fantastiskt fint ställe för barnen att växa upp på, konstaterar Henrik.

Flytta rakt in i din nya vardag

Här byggs husen i vårt smarta volymhuskoncept Start Living. Det betyder att de byggs nästan helt färdigt i fabriken, och bara monteras ihop på byggplatsen – ett både prisvärt och kvalitetssäkert sätt att bygga. Bostäderna kännetecknas av genomtänkta planlösningar och en bra standard, med kök från Vedum och vitvaror från Bosch. Och det bästa av allt: allt står klart när du flyttar in.

– Precis, allt är 100% klart, inklusive gräsmattan i din trädgård. Start Living är precis vad det heter, och i kombination med bostadsrätt som upplåtelseform ger det en oslagbar enkelhet. Det är bara att flytta in och njuta av livet, säger Henrik

Favorit i repris – i två versioner

Precis som i grannkvarteret Brf Morgondröm bygger husen i Brf Vinternatt på en av OBOS mest populära husmodeller – ett tvåplanshus om 120 välplanerade kvadratmetrar. Här får radhusen och parhusen varsin version av denna favorit i repris, vilket innebär små variationer i utseende och planlösning som gör det enklare att hitta huset som är rätt just för dig, menar Henrik.

– I mitt tycke är det här vårt allra bästa Start Living-hus, inte minst för barnfamiljer. Här får du mycket hus för pengarna: det är tillräckligt stort för att rymma alla de funktioner man vill ha i sin vardag, som två badrum och upp till fyra sovrum. Att alla hus inte ser exakt likadana ut gör också att helhetsintrycket av kvarteret blir så mycket trevligare.

Prisvärt och bekvämt i alla bemärkelser

Det är något visst med känslan att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för några överraskningar, varken renoveringsmässiga eller ekonomiska sådana.

– Här kan du bo bekvämt och underhållsfritt i många år. Det här är ett bra val för dig som inte känner för att lägga ut en liknande summa för att köpa och renovera en äldre villa, och kanske inte kan eller vill lägga den betydligt större summa pengar som behövs för att köpa en nybyggd sådan. Bostadsrätt som boendeform fyller en viktig funktion, den gör bostadsdrömmen möjlig för så många, avslutar Henrik.

Vem tror du kommer trivas bäst här?

– Jag måste nog säga barnfamiljer av alla slag, eller blivande sådana. Kanske bor man i lägenhet inne i Karlstad idag och har precis fått en liten. Kanske är det dags för första huset, och man vill gärna bo nybyggt men tycker att prislappen för en ny villa känns lite mastig. Då är det här ett jättebra alternativ.

Är du intresserad av Brf Vinternatt?

Är du intresserad av Brf Vinternatt?

Gå till projektsidan för att läsa mer om Brf Vinternatt. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!