Välkommen till gröna, sköna Skogstorp

Skogstorp ligger strax söder om Eskilstuna. Här har människor bott sedan tidernas begynnelse, vilket områdets många fornminnen bekräftar. Den här platsen har något alldeles speciellt även idag – och det är det många som tycker, inte minst barnfamiljerna.

Barnvänligt till tusen

Skogstorp är ett lugnt och grönt område som gjort för familjelivet. Från Brf Bronsyxan har du promenadavstånd till flera lekplatser, flera förskolor – både kommunala och ett föräldrakooperativ – och till Skogstorpsskolan som erbjuder undervisning från förskoleklass till årskurs nio. Granne med kvarteret väntar ett skogsparti på ivriga upptäckare – och kanske kojbyggare? Och till badplatsen vid Rosenforsparken är det bara en kort cykeltur.

1 av 2

Aktiviteter för alla åldrar

Här finns gott om fina promenadstråk att upptäcka, inte minst i den vackra Rosenforsparken som anlades under 1800-talet för bruksägarnas nöjes skull. Idag ordnas både midsommarfirande och växtmarknad här. Vill du göra något lite mer sportigt än att lukta på blommorna har du nära till både motionsspåret vid Tunastugan och utegymmet strax söder om Skogstorpsskolan. Och gillar någon i familjen fotboll så har Skogstorp GoIF lag i alla åldrar. De håller till på Orrlidens IP, bara ett par hundra meter hemifrån.

1 av 2

En guldkantad vardag

Här bor du nära Eskilstunaån, och din närmaste badplats när ett svalkande dopp lockar ligger vid Rosenforsparken. Här finns både sandstrand och brygga. Men vill du variera dina dopp har du gott om badplatser att välja mellan, flera på cykelavstånd hemifrån. Du har heller inte långt till Uvbergets fornborg och Skjulsta friluftsområde, där du också kan ta en gofika på Skjulsta Café. Eller varför inte utforska hela Vilsta naturreservat, som Skjulsta är en del av? En högklassig naturupplevelse utlovas.

Och en enklare sådan

Vardagsmaten handlar du enkelt på Coop, även hit har du promenad- eller cykelavstånd. Och som varje område med självaktning har Skogstorp såklart också en egen pizzeria. Vill du ha mer variation i hämtmat eller uteätande har du hela Eskilstunas utbud på bekvämt avstånd. In till centrala stan tar du dig på 10-15 minuter med bil och omkring 20 minuter med buss eller cykel. Busshållplats finns alldeles i närheten.

Är du intresserad av Brf Bronsyxan?

Är du intresserad av Brf Bronsyxan?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!