Småstadscharm med nära till allt

För många är mysiga Nora mest känt för sina charmiga trähus, Maria Langs deckare, Noraglassen och marknaden där man kan åka karusell och äta karamell, nu förstår ni var bostadsrättsföreningen fått sitt namn ifrån, eller hur? Men orten har mycket mer än så att erbjuda.

Nära allt du behöver i din vardag

På promenadavstånd från Brf Karusellen finns all service du behöver i din vardag. Skolor och förskolor finns på bekvämt avstånd – matbutiker, restauranger och caféer likaså. Men du har också nära till vardagens guldkant. Vill du till exempel lyxa till det med dagens smak av den berömda Noraglassen? Då promenerar du dit på en kvart.

Nära till en härlig fritid

Här finns goda möjligheter till en aktiv fritid, både inom föreningslivet och ute på egna upptäcktsfärder. Trängbo badplats ligger till exempel bara en kort promenad bort, och gillar du golf står Nora Golfklubbs 18-hålsbana gärna till tjänst, tio minuter i bilen så är du där. Nora har även ett rikt kulturliv, inte minst i Kvarteret Bryggeriet där gamla industrilokaler blivit en mötesplats för konst och hantverk. Här finns också den populära Bryggerikrogen som serverar ”riktig mat” på så närproducerade råvaror som möjligt.

Goda utsikter för fina utsikter

Runt Nora finns också massor av fin natur att upptäcka. Till exempel passerar tre av Bergslagsledens etapper orten, alla sträckor hittar du på bergslagsleden.se. I kommunen finns också flera vackra naturreservat, allra närmast har du till Stadsskogens naturreservat där du bland annat kan njuta av mer än 100 år gammal barrskog. Slingorna startar vid korsningen Esstorpsvägen/Stensnäsvägen.

Översiktsbild på Brf Karusellen i Nora

Med storstaden inom räckhåll

När du sedan vill ha mer stadspuls i tillvaron tar du dig in till Örebro på en halvtimme i bilen. Vill du hellre åka kollektivt tar bussen från Nora Station 35-40 minuter, till stationen cyklar du på 5-10 minuter. Och efter en hektisk dag i staden är det härligt att komma hem till småstadscharmen igen.

Är du intresserad av Brf Karamellen?

Är du intresserad av Brf Karamellen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!