Familjen Rydberg

Så har OBOS medlemskap sparat pengar åt familjen

Billigare inträde på Gröna Lund, Legoland och biljetter till nedsatt pris på Melodifestivalen. Medlemskapet i OBOS har satt extra guldkant på vardagen för trebarnsfamiljen Rydberg.

Familjen Rydberg, bosatt i Huddinge, har varit medlemmar i OBOS i drygt ett år. Det som lockade var alla medlemserbjudanden men också möjligheten att få förtur till kommande bostadsprojekt.  

– Jag blev tipsad av en kompis och vi tyckte att det verkade bra så då gick jag med. Genom att vara medlem i OBOS får vi väldigt mycket bra erbjudanden och förmåner, säger Therese Rydberg. 

Fotograf: Magnus Rydberg 

Billigare inträde med OBOS 

Sedan Therese blev medlem har familjen utnyttjat flera erbjudanden. I somras åkte hela familjen till Legoland, något de länge funderat på, men när de genom medlemskapet i OBOS kom in billigare gjorde de slag i saken. 

– Att det var bra erbjudanden var en av anledningarna till att vi tänkte att nu passar vi på. Vi åkte dit tillsammans med en annan familj också. Det var jätteroligt och man imponerades över vilket arbete som är nedlagt på att bygga upp alla de här fantastiska legovärldarna, säger hon. 

Med tre barn mellan fyra och tio år kan annars kostnaderna snabbt springa iväg, särskilt under sommarens högsäsong, att då kunna besöka nöjesparker och nöjesevenemang förmånligare är en av de största fördelarna med medlemskapet i OBOS. 

– Det finns väldigt många bra erbjudande. Vi tycker att det är bra när man kan göra något tillsammans hela familjen, säger hon. 

I höstas var familjen också på OBOS medlemsdag på Gröna Lund, då parken också endast är öppen för medlemmarna. 

– Det är ett väldigt bra erbjudande. Vi betalar ungefär 500 kronor för oss alla fem och det är annars nästan vad en vanlig biljett hade kostat för en person. Så det är ju som att fyra går gratis. 

Fotograf: Denise Lissert 

Alla förmånerna samlade på ett ställe 

Att vara medlem i OBOS handlar inte bara om att spara pengar i tider med höga räntor och hög inflation, det ger också möjligheter till oförglömliga minnen som annars kanske inte hade skapats. Som när familjen i mars förra året gick på finalen av Melodifestivalen i Friends Arena och barnen kunde heja på idolerna Loreen och Theoz. 

– Man fick också ett schlagerkit med olika grejer som fjäderboor, hattar och lysstavar. Barnen tyckte det var jättekul och roligt att se alla sina idoler, säger Therese. 

Som OBOS-medlem kan man också tävla om biljetter eller köpa biljetter till reducerat pris till svenska fotbollslandslagens matcher. Det är något som familjen Rydberg, som är väldigt aktiva och också fotbollsintresserade, planerar att göra. 

– Det tänker vi försöka gå på när det är möjligt. 

Fotograf: Kalle Sund 

Vill ge tillbaka till medlemmarna 

Anna-Clara Dettner, medlemschef, förklarar att det är medlemmarna som är i centrum för OBOS. Då handlar det inte bara om att bygga attraktiva bostäder för medlemmarna utan också om att skapa ett mervärde i vardagen. Det gör OBOS unikt som bostadsutvecklare. 

– Det ingår i vårt uppdrag att ge tillbaka till våra medlemmar, säger hon. 

Även om det hittills blivit mest nöjesevenemang för familjen menar Therese Rydberg att OBOS-rabatterna som finns hos färghandlare som Flügger och byggvaruhus som Beijer och K-bygg kan komma väl till pass för den pågående köksrenovering därhemma. 

– Det är lite avstannat just nu men snart ska det komma igång igen, säger hon. 

Förutom alla erbjudanden och förmåner ser de sitt medlemskap som en trygghet inför framtiden. Även om de nu är nöjda med sitt boende finns ändå tankar på att kanske köpa tomt och bygga hus, som medlem har man förtur till alla bostadsprojekt som OBOS planerar. Att det är enkelt för en annan familjemedlem att överta medlemskapet är också en viktig aspekt. 

– Att man kan föra över sitt medlemskap och kötid till barnen känns bra för framtiden.