Hoppa till innehåll

Träffa OBOS under Frihamnsdagarna 25-27 augusti

OBOS finns på plats under Frihamnsdagarna i Göteborg 25-27 augusti. Vi arrangerar bland annat ett seminarium med temat ”Hur kan fler få äga sitt boende?”. Tillsammans med politiker och branschfolk diskuterar vi olika möjligheter att göra vägen till drömbostaden kortare.

Publicerad:
torsdag 11 augusti 2022

Det är långa köer till hyresrätter och för många unga människor är möjligheten att köpa en lägenhet bara en dröm. Strikta belåningstak och amorteringskrav är ett hinder för många.

För att fler ska kunna äga sitt boende är boköpsmodeller ett alternativ. Boköpsmodeller kan göra det möjligt för fler att äga en lägenhet som annars skulle vara utom räckhåll ekonomiskt. 

Men vad säger politiker om boköpsmodeller? Och hur vill de att fler ska kunna köpa sin första bostadsrätt? Välkommen till OBOS seminarium under Frihamnsdagarna där vi diskuterar dessa frågor. 

Tid och plats

Dawit (tältscen) torsdag 25 augusti kl. 15:40–16:20

Medverkande

  • Hampus Magnusson(M), kommunalråd
  • Viktoria Tryggvadottir Rolka (S), kommunalråd
  • Axel Darvik (L), kommunalråd
  • André Nilsson, Bostadspolitisk expert, Mäklarsamfundet
  • Cattis Carlén, affärsansvarig Deläga, OBOS 
  • Samtalet leds av Ulf Kamne, seniorkonsult på A Beautiful Soup

Program

  • Den stora bilden; vad är boköpsmodeller bra för?
  • Presentation av boköpsmodellen OBOS Deläga
  • Panelsamtal med lokalpolitiker
  • Frågor från publiken  

Vill du boka in ett möte med OBOS i samband med Frihamnsdagarna? Vänligen kontakta:

Catarina Carlén, affärsansvarig OBOS Deläga
catarina.carlen@obos.no
010 434 18 60

Beatrice Pantzerhielm, affärsutvecklare OBOS
beatrice.pantzerhielm@oboskarnhem.se
031 71 96 880

Martin Desmond, affärsutvecklare OBOS
martin.desmond@oboskarnhem.se
070-108 07 58

Fakta OBOS Deläga

Med OBOS Deläga köper man mellan 50 och 90 procent av bostaden, och resten ägs av OBOS. Man bor i hela bostaden och betalar en samäganderättsavgift till OBOS för den delen som OBOS äger. Därefter kan man stegvis eller helt köpa ut OBOS andel, helt efter egen finansiell förmåga. Målet är att man äger bostaden till 100 procent inom tio år. Läs mer om boköpsmodellen på obos.se 

Relaterade

Nödbostad byggd av OBOS

OBOS nödbostad - hem för människor i kris

I en värld där antalet krigs- och krisdrabbade områden ökar, växer också behovet av nödbostäder för människor på flykt – inte minst i Europa. Som en av Norge och Sveriges ledande bostadsutvecklare kan vi på OBOS bidra med det vi gör bäst: trygga bostäder som ger fler människor tak över huvudet. Först ut att få en nödbostad är åtta familjer i Ukraina.

OBOS startar fond för barn och ungas fritid

Nu står det klart att bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS lanserar en ny fond – OBOS Jubel. Fonden kommer under 2022 att dela ut en miljon kronor till idrotts- och kulturföreningar, samt andra initiativ som bidrar till en bra fritid för barn och unga i bostadsområden.