9 tips för att spara i vardagen

Som OBOS-medlem kan du spara mycket pengar i vardagen. Vi ger dig våra bästa tips på var du kan samla in de största beloppen och på så vis snabbt spara in medlemsavgiften. Det lönar sig att vara medlem!

1. Sänk elräkningen

Byt till ett av Sveriges bästa medlemsavtal på el. Hos Fortum får du gratis månadsavgift i 15 månader.  Gör ditt elavtal ännu bättre med tilläggstjänsterna Prisskydd och Trygghetspaket. Eller så producerar du ren och billig ström med solceller och får betalt för den el du inte använder själv. Hos Otovo kan du både leasa och köpa med rabatt.  

2. Prisvärd försäkring och juridiska tjänster

Var det länge sedan du gick igenom dina försäkringsvillkor? Hos Trygg-Hansa får du som är OBOS-medlem 12% rabatt på alla hemförsäkringar första året, därefter 10% rabatt och upp till 20% i samlingsrabatt. Du får personlig rådgivning samt hjälp med jämförelse och flytt från annat bolag. Hos Familjens Jurist får du hjälp att både se över och upprätta juridiska dokument till en förmånlig rabatt.     

3. Ta hand om din bil eller cykel till medlemspris

Det är välkänt att en bil kostar pengar. Men som OBOS-medlem kan du göra det till en lite billigare affär. Genom att använda din OBOS-rabatt hos Vianor kan du få 20% på däckhotell och 10% på däck, fälgar och oljebyte. Behöver du bara en bil ibland? Hos Avis får du 30% rabatt på hyrbil i Sverige. Cykeln kan du vinterförvara hos Wanda med förmånlig rabatt, och få servad till medlemspris! 

4. Smarta tjänster sparar tid och pengar

Vardagen kan bli hektisk och det är mycket som ska hinnas med mellan jobb, skola och aktiviteter. Få middagshjälp med matkassar från Matkomfort och njut av härliga måltider där du sparar både tid och pengar. Hos Hemfrid får du rabatt på allt från storstädning till enklare hantverk så att du får mer tid till det som är roligt.           

 5. En tryggare vardag

Kan det hända att du oroar dig för inbrott, brand, olyckor och vattenskador? Minska oron med ett hemlarm från Verisure, få ett supererbjudande och tjänsten Guardian kostnadsfritt. Självklart får du hjälp och support dygnet runt, året runt. Logga in i OBOS-appen för att ta del av erbjudandet.       

6. Ska du flytta eller renovera?

När det är dags att flytta eller renovera glöm inte bort att nyttja dina medlemsförmåner. Att vara OBOS-medlem ger dig förmånlig rabatt vid flytthjälp och flyttstädning hos Hemfrid, fina rabatter på färg hos Nordsjö Idé & Design, Flügger färg och Sandå Måleri, samt härlig heminredning från Hemtex. Behöver du extra förrådsutrymme? Då kan du förvara 2 kartonger gratis hos Wanda, och för resterande kartonger får du medlemsrabatt! 

7. Reducerade priser på nöjen

Nöjen ger en guldkant vardagen, men är också något som kan ha en hög prislapp. Som OBOS-medlem får du tillgång till reducerat pris på biljetter till bland annat Liseberg, Gröna Lund, Kolmården, Legoland och ABBA The Museum.   

8. Tjingpaxa matchbiljetter

Våra medlemmar är vana vid bra lägen. Tjingpaxa biljetter till Allsvenskan, Superettan och OBOS Damallsvenskan. Erbjudandet är kostnadsfritt och först till kvarn gäller 

9. Viktigast av allt - förtur till din framtida bostad

Är du på jakt efter lägenhet, hus eller tomt? Förturen kan ge dig nyckeln till ditt drömboende – utan att du behöver delta i budrundan. Förturen ökar i värde för varje dag du är medlem, även när du har köpt en bostad eller tomt från oss. Och kom ihåg - kort kötid är bättre än ingen kötid. Som medlem får du även möjlighet att nyttja erbjudanden och rabatter på OBOS bostäder.    

Är du inte OBOS-medlem ännu? Bli medlem här!

Ge bort ett medlemskap

Vill du ge en värdefull investering för framtiden? Ge bort ett OBOS-medlemskap till någon du tycker om. En present som sätter guldkant på vardagen och ger försprång i vår bostadskö.