Wanda

Wanda är förvaringslösningen som hämtar och lämnar vid din dörr, ingen bil behövs. Dina saker är försäkrade av If och förvaras i övervakade, tempererade och säkra lokaler. Det är enkelt att komma igång - du kan börja med en låda!

Medlemsförmån

 • Gratis lagring av 2 lådor hos Wanda så länge som du är OBOS-medlem. Hämting av lådor är gratis, men kostnad för lämning tillkommer. 
 • Dessutom kan du få 5 gratis flyttlådor levererade direkt till dörren.
 • Låna ut saker du förvarar hos Wanda till andra Wanda-användare med leverans hem till dörren, t ex kajak eller takbox.
 • Wanda är tillgängligt i Stockholm och närliggande områdenDu kan enkelt kontrollera genom att ange ditt postnummer.

Nyhet! Service av skidor och snowboards

Tillsammans med XXL erbjuder Wanda både service och förvaring av  skidutrustning, som gör att du får både välbehövligt utrymme i förrådet och är garanterat startklar till nästa fjällsäsong.

 • Förvaring av skidor (alpin/längd) eller en snowboard 25 kr/månad. 
 • Service light 349 kr 
 • Service performance 649 kr 
 • Upphämtning och leverans ingår

Så fungerar Wanda

Wanda ger dig enkel tillgång till plats när behöver det. Dina saker förvaras i våra tempererade, övervakade och försäkrade lager (IF försäkring). Så här funkar det:

 1. Skapa ett gratis konto https://wanda.space/se/obos Lägg till ditt OBOS-medlemsnummer för att aktivera ditt erbjudande. Om du behöver lådor att packa i kan du beställa 5 gratis lådor till dörren via Wanda.

 2. Lägg enkelt till saker du önskar förvara på ett par klick. Ta bild på det du önskar förvara och skriv en kort beskrivning. En låda kostar 15 kr i månaden att förvara och som OBOS-medlem får du 2 gratis lådor att förvara, lika länge som du är OBOS-medlem! Skulle du välja att lägga till en liten eller stor sak kostar det 25 respektive 95 kr i månaden.
   
 3. Beställ hämtning när det passar dig. Välj de saker du önskar förvara och sedan datum och tidpunkt för hämtning. Vi hämtar saker hos dig och bär dessa om du önskar. Retur beställer du lika enkelt från ditt Wanda-konto. Vi kan returnera allt samtidigt eller en sak i taget - du bestämmer.

Om Wanda

Tillgång till platsen du behöver, under livets alla faser

Allt fler vill bosätta sig i städer. Men priserna är höga, utrymmet är begränsat och många väljer att inte äga egen bil av miljö eller kostnadsskäl. Paradoxalt nog står fler och fler lokaler tomma, som lika gärna hade kunnats användas som förvaringsutrymme. Livet kräver plats. Olika årstider, fritidsintressen och livshändelser är saker som ingår i vardagen men som också påverkar vårt utrymme hemma. Det är här Wanda kommer in i bilden. Wanda hämtar, förvarar och returnerar dina saker. Hämtning och lämning sker vid din dörr, utifrån dina önskemål. Förvaringen sker säkert och försäkrat av If Skadeförsäkring. Du har dessutom full kontroll och översikt av dina saker genom vår platform.

Wanda är mer än bara ett teknik- och logistikföretag

Vi utvecklar en digital tjänst för att göra mer plats tillgängligt för alla. Vi äger inga lagerlokaler, men vi utnyttjar tomma byggnader som redan finns. Det är bättre för miljön. Dessutom bygger vi en digital tjänst där du lägger till dina saker och enkelt bokar hämtning eller retur.

Vi som bygger detta är ett internationellt team med medarbetare från sexton olika länder. I kombination med insamling av data, intervjuer med användare och våra egna erfarenheter, förbättrar vi tjänsten från dag till dag. Wanda startades år 2020 i Norge av Øystein Løseth, Yves Hwang, Predrag Popovic, Mathias Hovet och Lars Syse Christiansen.

Är du inte OBOS-medlem?

Du borde vara! Som OBOS-medlem får du exklusiv förtur att köpa tomt, radhus, parhus, kedjehus, villa och lägenhet i hela Sverige. Du får dessutom tillgång till en mängd generösa erbjudanden och rabatter för både hemmet och nöjen. Medlemskap kostar endast 300 kronor i inträdesavgift och 200 kronor i årsavgift.

Bli medlem

Hus och hem—Relaterade fördelar