Livet runt Roslagsporten

Bostäderna i Roslagsporten bildar ett mysigt kvarter med innerstadskänsla. Grönskande parker, promenadgator och cykelvägar gör platsen levande och fylld av energi. Här har du nära till allt du behöver i din vardag – och vill du in till Stockholm innerstad tar du tåget in på knappt en kvart.

12 minuter till stan med Roslagsbanan

I Roslagsporten bor du i ett av Täbys bästa kollektivtrafiklägen, bara ett stenkast från Roslags-Näsby Station. Här möts två spår av Roslagsbanan och är därför en knutpunkt med täta avgångar både norrut och söderut – med snabbtåget är du inne i stan på endast 12 minuter.

I närheten finns flera bussförbindelser och väljer du bilen är du snabbt ute på E18. Det finns även planer på att bygga ett snabbcykelspår längs tågspåret in till Roslagstull.

Bo nära ett av Sveriges största köpcentrum

För shopping och nöjen tar du dig ungefär en kilometer till Täby Centrum som med över 200 butiker, restauranger och caféer är ett av landets största köpcentrum. Här hittar ett unikt utbud av butiker, en toppmodern biograf, mat för alla smaker och all tänkbar service.

1 av 5

En aktiv fritid för alla 

Letar du efter något att fylla fritiden med? Då har Täby något för dig. Kommunen har ett starkt föreningsliv med över 400 aktiva föreningar inom allt från idrott till kultur. För dig som gillar att njuta av naturen har Täby många vackra strövområden, badplatser och vandringsleder i historiska miljöer.

Många bra skolor och förskolor

Har du barn finns det flera skolor och förskolor att välja på i närområdet. För de yngsta ligger den fristående förskolan Lille Katt nära, och ytterligare en förskola med cirka 120 platser är under uppbyggnad. Ytterbyskolan för årskurs F-5 går ni till på ett par minuter och Näsbydalskolan för 6–9 ligger en kort promenad bort. I Täby finns även flera gymnasieskolor med ett brett utbud av program – närmast hittar du två av kommunens största, Åva och Tibble Gymnasium.

 

Är du intresserad av Brf Aroma?

Är du intresserad av Brf Aroma?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!