Laster resultat
Kommande projekt

Stadsljus

OBOS presenterar Stadsljus - nu går startskottet för utformandet av Gasklocka 4. OBOS vision är att skapa en byggnad som speglar områdets unika historia och samspelar med den känsliga miljön i den tidigare gasklockan, samtidigt som den visar prov på innovation och nytänkande.

Antal bostäder
Ca 320 lägenheter
Säljstart
Preliminärt vår/sommar 2022
Inflyttning
Preliminärt 2026

Förtur för medlemmar vid säljstart

Bostäderna är under planering och försäljningen har inte startat. OBOS-medlemmar har förtur vid säljstart och får välja och köpa bostad före icke-medlemmar.

Bli medlem

Detta händer nu

Stadsljus är det nya namnet på Gasklocka 4

Nu påbörjar fyra team i samråd med OBOS och Stockholms stad att ta fram ett förslag på gestaltning och utformning för Gasklocka 4. Det nya projektnamnet kommer att vara Stadsljus, som en blinkning till den framväxande urbaniteten i Gasverksområdet. Det vinnande förslaget väljs sedan ut av en bedömningsgrupp som består av representanter från OBOS, Stockholms stad, samt externa ledamöter som är medlemmar i Sveriges Arkitekter. Vinnande förslag presenteras under hösten 2021.

Läs mer om arbetet med utformandet av Gasklocka 4

Läs mer om varför namnet Stadsljus

Stadsljus har inga lediga bostäder

Här kan du se lediga bostäder i detta bostadsprojekt.

Lär känna bostadsprojektet

Karta över området

Karta centrerad på geolokalisering  latitud,  longitud

Koordinater: 59.356867,18.092480. Se kartan på Google

området kring Gasklockan

Om Norra Djugårdsstaden

Gasverksområdet är en del av Norra Djurgårdsstaden där ett av Stockholms större stadsutvecklingsprojekt nu pågår. Området har en rik historia och fram växer nu en hållbar och attraktiv stadsdel mellan Lilla Värtan och Kungliga Nationalstadsparken där bostäder och verksamheter möter storskalig infrastruktur och historiska kulturbyggnader.

Stadens vision för Norra Djurgårdsstaden är att skapa en mångfunktionell stadsdel utifrån platsens villkor där förutsättningar ges för ett inkluderande stadsliv, ett klokt användande av resurser och minskad klimatpåverkan. Stadsmiljön ska skapa engagemang, kreativitet och innovation med naturen som en del av staden och en källa till välbefinnande. Samtidigt som nya byggnader och verksamheter tillför Gasverksområdet och Norra Djurgårdsstaden nytt liv ska utvecklingen bevara områdets unika karaktär.

Varför Stadsljus?

Varför Stadsljus?

Vi är inne i en ny era av expansion. På den gamla gasklockans plats bygger vi för ljus, liv och mänskliga möten Vi bygger ett hus där singlar blandas med familjer, gamla med unga, höga inkomster med normala.

Läs mer
Hållbarhet i fokus

Hållbarhet i fokus

Genom innovativa lösningar och kreativt arbetssätt kommer Norra Djurgårdsstaden att bli ett skyltfönster för hållbart stadsbyggande. Den nya stadsdelen erbjuder en urban miljö präglad av närhet och tillgänglighet där människor trivs. Gasverksområdet är en del av Norra Djurgårdsstaden där ett av Stockholms större stadsutvecklingsprojekt nu pågår. OBOS bygger projektet Stadsljus, i ett område som präglas av hållbar stadsutveckling.

Läs mer
Kultur och evenemang i Gasklocka 2

Kultur och evenemang i Gasklocka 2

Gasklocka 2 i Norra Djurgårdsstaden ska bli en ny scen med ett utbud av kultur och evenemang. Gasklockan som är en del av Gasverket, ett område som förvandlas från industriområde till en plats med bostäder, service och upplevelser.

Läs mer
Anmäl intresse Genomfört Inte ifyllt

Fyll i formuläret nedan för att hålla dig uppdaterad. Vill du ha mer detaljerad information hör du av dig till projektets kontaktpersoner.

Villkor

Kontakta oss för mer information om Stadsljus

Vi svarar gärna på dina frågor!