Vi gör vägen till bostadsdrömmen kortare

Kravet på kontantinsats är för många det största hindret för att förverkliga bostadsdrömmen. För att hjälpa våra medlemmar in på bostadsmarknaden har vi därför tagit fram OBOS Deläga.

Sedan juni 2021 har över 120 bostäder i tio olika projekt erbjudits med OBOS Deläga, som innebär att du köper halva bostaden, eller mer, så köper OBOS resterande andelar. Och intresset fortsätter att växa.  

– Vi märker det framför allt i kontakten med mäklarna som hjälper oss i våra bostadsprojekt men också genom att vår bolånepartner SBAB får allt fler förfrågningar som handlar om Deläga, säger Cattis Carlén, affärsanvarig för OBOS Deläga.  

I vintras skrevs historia då de första OBOS Deläga-kunderna flyttade in i sina nya hem. Att flytta in i en helt ny bostad är en speciell känsla som inte alla har förmånen att få uppleva. 

– Det är mångas dröm att kunna sätta nyckeln i dörren till ett hem som ingen annan har bott i. Att vi kan förverkliga den drömmen för fler känns väldigt bra, säger Cattis Carlén. 

 

En trygghet att äga tillsammans  

När du lånar till halva bostaden, behöver du inte ha en lika stor kontantinsats som om du köpt hela. Men förutom att möjliggöra bostadsköpet, ger OBOS Deläga ytterligare en viktig sak – den trygghet som det innebär att vara delägare i en bostadsrätt.  

– När vi delar ägandet så delar vi också på den ekonomiska risken, vilket kan vara extra betydelsefullt i utmanande tider som nu, säger Cattis Carlén. 

OBOS Deläga passar i livets alla skeden. Hittills har det främst varit förstagångsköpare och de som fått förändrade familjeförhållanden som köpt med OBOS Deläga.  

– Men vi har ett stort intresse i allmänhet, inte bara från kunder. Även branschkollegor och samarbetspartners är nyfikna på modellen, berättar Cattis Carlén. 

Därför finns OBOS Deläga 

Att OBOS är en medlemsorganisation med över 600 000 medlemmar är anledningen till att OBOS Deläga har tagits fram. Det handlar om att hjälpa medlemmarna att komma in på bostadsmarknaden.  

- Våra medlemmar uttryckte att ett av de största hindren var att klara av kravet på kontantinsats. För oss handlar OBOS Deläga om att ta samhällsansvar genom att göra bostadsköpet möjligt för fler. Vi vill bidra till att uppfylla våra medlemmars bostadsdrömmar i alla olika faser av livet, avslutar Cattis.   

Här kan du köpa med OBOS Deläga

Här kan du köpa med OBOS Deläga

Utforska våra bostäder som erbjuds med OBOS Deläga. Var vill du förverkliga bostadsdrömmen?

Hitta bostad med OBOS Deläga