Bekvämt boende lockade Kjell och Annelie till Brf Honungskupan

I somras flyttade Kjell och Annelie från radhuset i Saltsjö-Boo till en vindsvåning i Sigtuna Stadsängar. Här i den familjära föreningen Brf Honungskupan har de snabbt funnit sig till rätta och trivs med alla bekvämligheter.

Föll direkt för vindsvåningen

Kjell och Annelie bodde tidigare i radhus i Kummelnäs i Saltsjö-Boo, och letade länge efter nyproduktion runt om Stockholm. När de hittade vindsvåningen i den nya stadsdelen Sigtuna Stadsängar var beslutet enkelt. I juli 2023 flyttade de in i sin 4:a på 104 kvadrat.

– Vi är oerhört nöjda med planlösningen i lägenheten – och ljuset, rymden och materialvalen, berättar Annelie.

Brf Honungskupan är byggt i trä och består av 53 lägenheter på 47–104 kvadrat, alla med sin egen karaktär och öppna väldisponerade ytor. Svanenmärkning,  naturmaterial och varma färgskalor gör att bostäderna andas hållbarhet och kvalitet.

Att bo nära Stockholm och Uppsala – och inte minst Arlanda – var en av anledningarna till att valet föll på Sigtuna. De har nämligen bostad utomlands, och till flygplatsen tar det knappt en kvart.

En trivsam och familjär förening

Under året har flera av de boende flyttat in i Brf Honungskupan. Bilpool och en mysig innergård är några exempel på trevliga inslag i föreningen. Kjell lyfter även storleken:

– Föreningen är precis lagom – inte för stor, inte för liten. Jag tror att det blir en familjär förening. Det känns också tryggt att ha en etablerad bostadsutvecklare som OBOS i ryggen, detsamma gällande Veidekke som har byggt fastigheten.

– Hela tillträdesprocessen har varit smidig, tillägger Annelie, och även efter inflytt har vi fått bra hjälp när vi haft funderingar.

Stort plus med solenergi och Silvertorgets service

Projektets miljöfokus och att bostäderna är energieffektiva ser paret som en klar fördel. Sigtuna Stadsängar är tack vare solceller i stort sett självförsörjande på värme och varmvatten. Även närheten till all service och den omkringliggande naturen tilltalade dem.

– På Silvertorget här intill finns matställen, delikatessbutik, gym och mycket mer. Sedan har vi förstås den fina naturen, mysiga gamla Sigtuna och Mälaren en cykeltur bort. Vi ser fram emot att lära känna området ytterligare, avslutar Annelie.

När den nya stadsdelen står klar omkring år 2030 kommer här att finnas cirka 900 bostäder och alla tänkbara bekvämligheter.

Vill du också hitta hem i Brf Honungskupan? Upptäck våra inflyttningsklara bostäder här.

Inflyttningsklara bostäder i Sigtunas nya stadsdel!

Inflyttningsklara bostäder i Sigtunas nya stadsdel!

Är du också intresserad av att bo i Sigtunas nya stadsdel — Sigtuna Stadsängar? Läs mer om Brf Honungskupan på projektsidan. Här kan du få mer information om projektet och bostäderna, samt se lediga lägenheter.

Till Brf Honungskupan