Man och kvinna sitter i soffa

Lämnar villalivet för ett nytt kapitel i Roslagsporten

Lägenheten i Roslagsporten bockade av alla punkter på Per och Åsas önskelista: centralt läge, flexibel bostad med uthyrningsdel och plats för både familj och hobbys.

I den stora villan i Täby Kyrkby har Per och Åsa redan börjat rensa ur förråden. Med två utflugna söner, ett barnbarn på väg och en tonåring hemma är de redo att ta steget mot förändring. I slutet av nästa år går flyttlasset till Roslags-Näsby.  

– Vi kikade på många ställen under ett år och skrev till slut en önskelista – och ganska snart hittade vi Roslagsporten som matchade våra önskemål perfekt, berättar Åsa om beslutsprocessen.  

Innan upptäckten av Roslagsporten kände de bara OBOS till namnet.

– Sen vi blev positivt överraskade av att OBOS är en stor och långsiktig organisation, tillägger Per.

Fyran uppfyller många behov 

Valet föll på en fyra på 101 kvm med uthyrningsdel och uteplats mot innergården. Det centrala läget, närheten till sonens gymnasium och lägenhetens öppna planlösning tilltalade dem.  

– Uthyrningsdelen kommer kunna ge extra inkomster i framtiden, vilket är ett stort plus, förklarar Per.  

Lägenheten ger också utrymme för deras respektive intressen. Per, som vindsurfar, ser det som en stor fördel att ha smidig tillgång till förråd och garage med hiss. För Åsa blir det extra sovrummet en kreativ plats för handarbete, som också kan välkomna övernattande barnbarn.  

– Det känns fint kunna erbjuda ett rum när de kommer på besök. 

I linje med inredningsstilen 

Både Per och Åsa har ett stort intresse för inredning, och planerar att ta med många av sina nuvarande möbler till det nya hemmet. För att komplettera sin befintliga stil har de valt designlinjen Höst som hämtar inspiration från årstidens jordiga nyanser, med varmgrå väggar och vitlaserad parkett.  

– Vi har en luftig inredning idag som kommer göra sig utmärkt i lägenheten, särskilt i den sociala delen, förklarar Per.  

Välbekanta med nyproduktion 

Att flytta till nyproduktion är inte en ny process för paret – det här blir sjätte gången de gör det. 

– Det finns så många fördelar med nyproduktion, inte minst att det är modernt med genomtänkta material, säger Åsa. Dessutom är det praktiskt att kunna planera försäljningen av villan när inflyttningen ligger längre fram i tiden.  

– Och så dröjer det minst 10 år innan vi behöver påbörja något underhåll inomhus.   

Tanken på att slippa allt arbete som en villa innebär känns befriande. Gräsklippning, skottning och allt fix med trädgården på hösten och våren. En del större krukor får dock följa med för att skapa växtlighet på den nya uteplatsen.  

Ett tryggt område att trivas i  

En promenad i det blivande grannskapet gav dem försmak på livet som väntar i Roslagsporten. De ser särskilt fram emot att besöka lekplatsen i området med barnbarnet och utforska de nyöppnade caféerna och restaurangerna.   

– Att det är en varierande bebyggelse och finns gamla träd tycker jag är jättefint – allt är inte nyanlagt, menar Åsa.  

– Området känns både tryggt och inbjudande – och väldigt trevligt. Närheten till Roslagsbanan och stan är förstås suverän, avslutar Per.  

Längtar du också efter att lämna villalivet för ett bekvämt boende? Upptäck Roslagsporten och alla våra andra nybyggda hem här.