Nyinflyttad i Delägalägenhet

Först ut att flytta in i en OBOS Deläga-lägenhet

Nu går flyttlasset till landets allra första OBOS Deläga-lägenhet. Nongnoot Pichetkul köpte lägenheten till sin dotter och har äntligen fått ta emot nycklarna till den nya bostaden.

Nongnoot Pichetkul är med och skriver historia. OBOS boköpsmodell Deläga har funnits i Norge sedan 2020 och lanserades i Sverige i juni 2021. När Nongnoots dotter, Emma, nu flyttar in i Strandvägen i Edsviken blir hon först i landet med att bo i en Deläga-lägenhet.

– Det här konceptet passar vår situation väldigt bra, säger Nongnoot.

Bodde för trångt

För Nongnoot faller nu alla pusselbitar på plats. Familjen har tidigare bott i Edsviken och området är verkligen hemma. Men med tre barn blev den ombyggda tvåan för liten. När det började bli dags för äldsta dottern att flytta hemifrån letade Nongnoot efter en lösning.

– Då fick jag höra om OBOS projekt i Sollentuna, det var ett av de första som erbjöd Deläga-konceptet. Det passade perfekt för min dotter, säger hon.

OBOS Deläga är en boendeform som gör bostadsköpet möjligt för fler, särskilt förstagångsköpare. Med OBOS Deläga väljer du själv hur stor andel av bostaden du vill köpa, dock minst 50 procent. OBOS köper den resterande delen, vilket innebär att du inte behöver ha en lika stor kontantinsats och därmed kan ta ett mindre bolån. För den del du inte äger betalar du ett månadsbelopp till OBOS.

En gång om året har du möjlighet att öka ditt eget ägande, med målet att du ska äga hela bostaden om tio år. För att kunna köpa en bostad som erbjuds med OBOS Deläga behöver du vara medlem i OBOS.

Med perfekt läge

När Nongnoot berättar om lägenheten återkommer hon till det fantastiska läget.

– Det är i det här området jag och min familj lever våra liv. Och en av Emmas bästisar bor dessutom på gångavstånd från lägenheten, säger hon.

Samtidigt går det snabbt att ta sig in till stan med pendeltåg och att Nongnoot och resten av familjen kommer bo nära dottern är en trygghet.

– Det är bara en pendeltågstation emellan, så det är perfekt, säger hon.

Fick den lägenhet hon ville ha

Lägenheten är på 32 kvadrat och alldeles lagom stor som en första bostad för dottern, menar Nongnoot. Ett stort plus är också den rymliga balkongen.

– Jag minns att jag satt och väntade vid datorn vid kl 9 när lägenheterna släpptes för att kunna välja den vi ville ha. Vi ville ha en lägenhet lite högre upp utan insyn, säger hon.

Positiv till ett större utbud av Deläga-lägenheter

Att OBOS Deläga arbetar aktivt för att sänka trösklarna till bostadsmarknaden och det egenägda boendet tycker hon är viktigt.

– Det skulle vara roligt om OBOS kunde påbörja ytterligare ett projekt med Deläga-lägenheter i Sollentuna, så att mina andra barn också kan flytta dit, säger hon med ett leende.

Här kan du köpa med OBOS Deläga

Här kan du köpa med OBOS Deläga

Utforska våra bostäder som erbjuds med OBOS Deläga. Var vill du förverkliga bostadsdrömmen?

Hitta bostad med OBOS Deläga