Så jobbar vi för en trygg bostadsaffär

För dig som går i tankarna på att köpa bostad är det lätt att bli orolig av omvärldsläget. Stigande räntor och höjda priser på mat och energi gör att många funderar ett extra varv – är det läge att köpa nu? Här berättar Gunilla Slättås, försäljningschef på OBOS, hur vi jobbar för att göra ditt bostadsköp så tryggt som möjligt.

Har du behov av att hitta ett nytt hem? 

Att köpa en bostad ingen snabb och liten affär – och att ha ett långsiktigt perspektiv är klokt när man funderar på att köpa nytt. Här menar Gunilla att det är viktigt att ditt bostadsbehov och din ekonomi får styra. Kanske är det läge flytta ihop, familjen växer, barnen flyttar ut eller ett nytt jobb väntar i en annan stad. Ofta flyttar vi för att bo i vårt nya hem under många år. 

- Jag har jobbat med försäljning av privatbostäder i över 20 år och har varit med om turbulent marknad tidigare. Mitt främsta råd är att om du har ett behov av att byta bostad, så ska du göra det – och du ska göra det till den prisnivå som din ekonomi klarar av. I och med att bankerna har höga kalkyler räknar de med att kunder ska klara höjda räntenivåer och månadsavgifter. Historiskt sett har bostäder haft en bra prisutveckling och efterfrågan på nya bostäder är stor i större delen av landet, berättar Gunilla Slättås.  

Extra ekonomisk trygghet i bostadsaffären  

OBOS är en stabil bostadsutvecklare som funnits sedan 1929 och byggt i både med- och motgångar – vår ekonomi är stark och att vi är en medlemsorganisation innebär att vinsterna återinvesteras i verksamheten för att fortsätta leverera bostäder av hög kvalitet. Vi bygger för våra medlemmar och medlemmarna får gott om förmåner. Förutom förtur till bostäder och tomter över hela landet, får du extra ekonomisk trygghet när du köper en bostad.  

- Skulle försäljningen dra ut på tiden gör vårt trygghetspaket att du som är OBOS-medlem kan flytta fram tillträdet helt gratis i tre månader, eller om du ändå önskar flytta in få ersättning för dubbla boendekostnader, förklarar Gunilla.  

Bli sambo med OBOS – dela chanser och risker  

I utvalda projekt kan du som är medlem köpa med OBOS Deläga. Modellen innebär att du köper från 50 procent av bostaden, resterande del äger vi på OBOS och du som köpare betalar en samäganderättsavgift till oss för delen du inte äger. Lån och insats blir därmed lägre och om du vill kan du successivt öka din ägarandel. Den totala månadskostnaden blir ofta lägre än om du skulle bo i en likvärdig nyproducerad hyresrätt, berättar Gunilla.  

- Med OBOS Deläga delar du både riskerna och chanserna vid bostadsköpet. Vid en försäljning delar vi på mäklarkostnader och försäljningsintäkter – eller eventuella förluster. Man kan säga att vi blir sambos på pappret, vilket kan vara en trygg lösning för dig som till exempel inte har någon att dela bostadsköpet med.  

Vi finns här längs hela bostadsresan  

- Våra mäklare finns tillgängliga för att svara på frågor om projektet och bostadsköpet, oavsett var i bostadsplanerna du befinner dig. Ett bostadsköp väcker en hel del frågor för det flesta av oss och vi vet hur viktigt det är att få personliga svar. Du ska känna dig trygg längs hela resan, avslutar Gunilla.  

Tryggt och enkelt med OBOS

Tryggt och enkelt med OBOS

Ett bostadsköp är ofta en av livets största affärer, och vi vill att den ska vara en glädjefylld händelse. Här berättar vi om hur vi jobbar för att göra resan till ditt nya hem trygg och enkel.

Läs om att köpa bostad hos OBOS