Hoppa till innehåll
Ett gäng vänner sitter vid en samlingsplats vid en av OBOS bostadsrätter

Obos ny partner till H22 - the making of a Smarter City

Obos har ingått i ett samarbete med Helsingborgs stad som partner i H22 – Helsingborgs stora satsning för innovativ välfärds- och stadsutveckling. Initiativet manifesteras i en stor stadsmässa år 2022.

Publicerad:
onsdag 10 juni 2020

- Satsningen har redan fått mycket uppmärksamhet, både nationellt och internationellt. Vi har i dagsläget ca 60 samarbetspartners, och det känns roligt och bra att vi har knutit Obos till oss, som är en av Nordens största bostadsutvecklare, säger Soraya Axelsson, projektchef för H22.

 H22 – The making of a Smarter City – är ett initiativ av Helsingborgs stad och flera kommunalt ägda bolag med syfte att utveckla morgondagens lösningar för en ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad.

- Från Obos ser vi fram emot att få vara med och ta fram lösningar som kan bidra till att minska klimatavtrycket, men också för hållbara bostäder där trivsel, trygghet och integration står i fokus,
säger Ann-Louice Windblixt, projektledare för H22 på Obos Sverige.

Arbetet med H22 består av två delar: En stadsgemensam satsning på innovation där stad, näringsliv, invånare, föreningsliv och akademi samarbetar för att utveckla framtidens stad, samt H22 City Expo, själva stadsmässan, där deltagarna presenterar sina innovativa lösningar för en smartare stad. H22 City Expo utgår från tre fysiska huvudområden i Helsingborg; Drottninghög, SeaU och Oceanhamnen och pågår mellan den 30 maj och 3 juli år 2022. Obos planerar för en synlighet under expots samtliga dagar.

- På Obos har vi många goda exempel på hur vi arbetar hållbart och innovativt, både inom klimatfrågor och inom frågor som rör hållbara bostäder. Nu arbetar vi internt med att ta beslut om vilket vårt huvudspår ska vara under dessa två år, och hur vi vill att det ska ta sig uttryck under H22 City Expo, säger Ann-Louice Windblixt.

Joakim Henriksson, VD på Obos Sverige, är mycket nöjd med partnerskapet som Obos nu har ingått med Helsingborgs stad:

- Vår kärnaffär ligger i utvecklingen av bostäder, men vi har också stort fokus på att det vi gör ska vara bra för både människan och miljön. Här är hållbarhet, innovation och digitalisering viktiga hörnstenar för att lyckas långsiktigt. Dessa värderingar och prioriteringar delar vi med Helsingborgs kommun och vi ser partnerskapet i H22 som en möjlighet att visa hur vi tillsammans kan göra skillnad.

Läs mer om H22 på H22:s officiella webbsida.

För mer information, kontakta gärna:

Ann-Louice Windblixt, projektledare för H22 på Obos Sverige
Tel: 010-434 18 38

Ulrika Liiv, kommunikationschef på Obos Sverige
Tel: 010-434 17 82

 

OBOS Sverige AB är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare, med cirka 900 medarbetare och över 150 000 sålda bostäder sedan starten 1927. Den svenska verksamheten innefattar varumärkena Myresjöhus, SmålandsVillan, OBOS och systerbolaget OBOS Kärnhem, och ingår i norska OBOS, en medlemsägd organisation med nästan 500 000 medlemmar och säte i Oslo. Majoriteten av produktionen sker i egna fabriker i Myresjö, Vrigstad, Sundsvall och Sävsjö.

Relaterade

OBOS startar fond för barn och ungas fritid

Nu står det klart att bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS lanserar en ny fond – OBOS Jubel. Fonden kommer under 2022 att dela ut en miljon kronor till idrotts- och kulturföreningar, samt andra initiativ som bidrar till en bra fritid för barn och unga i bostadsområden.

Fler slutar spela innebandy i ung ålder – nu lanseras nationellt koncept för rörelseglädje i skolor

Redan vid 10 års ålder slutar många innebandyspelare med innebandy och idrott. Pandemin accelererade utvecklingen och innebandy var en av de sporter som drabbades hårdast. Därför lanserar nu Svensk Innebandy tillsammans med OBOS ”Framtidens innebandy”, med syftet att bygga broar mellan skolor och göra det lättare för skolelever att hitta till en förening och på den vägen få fler barn i rörelse.