Hoppa till innehåll

OBOS ny huvudpartner till Handbollsligan

OBOS – en av Norge och Sveriges största bostadsutvecklare, går nu in som sponsor till elithandbollen. Idag onsdag, samma dag som säsongen drar i gång för dameliten, offentliggör OBOS att man går in som huvudpartner till Handbollsligan, Sveriges högsta elitserie inom handboll för herrar. OBOS går också in som central ligapartner till SHE, Sveriges högsta elitserie inom handboll för damer.

Publicerad:
onsdag 7 september 2022

- Partnerskap som stödjer OBOS värderingar är en viktig del av vår strategi. 2018 gick vi in som titelsponsor till OBOS Damallsvenskan, och sedan vidare in i herrfotbollen. 2021 tog vi mark inom innebandyn på elitnivå och nu satsar vi på handbollen som är en folkkär sport med över 140 000 utövare i Sverige, säger Christian Alehagen, chef för Varumärke & Samhällsansvar på OBOS.

Avtalet är träffat mellan OBOS och TVR Sport & Näringsliv AB, som har ett samarbete med Svensk Elithandboll (”SEHAB”) som innehar rättigheterna för Handbollsligan och SHE gällande de centrala partnerskapen vilka innefattas i ligans sponsorstruktur. Avtalet gäller inledningsvis för säsongen 2022/2023 och rättigheterna innefattar varumärkena OBOS, Myresjöhus och Smålandsvillan, där samtliga varumärken kan komma att nyttjas i olika sammanhang inom ramen av avtalen.

- För SHE:s och Handbollsligans föreningar blir OBOS en partner som, med stark värdegrund och stor erfarenhet av partnerskap inom lagidrott, tillför både kunskap och resurser som möjliggör utvecklingen av elithandbollen i Sverige. Avtalet är skrivet på ett år med möjlighet till förlängning och målsättningen är att vi tillsammans bygger ett långsiktigt partnerskap för att ytterligare stärka såväl ligornas elitlag som föreningarnas verksamhet med barn och ungdomar både på och utanför planen, säger Peter Gentzel, VD på Svensk Elithandboll.

- För oss på OBOS innebär partnerskapet också fina möjligheter att synas i bra sammanhang. Såväl som när det handlar om exponering och annonsering som möjligheter att anordna event i samband med matcher, och att erbjuda förmånliga biljettpriser till våra medlemmar. Genom sponsorskapet kommer vi att kunna skapa aktivering inom alla våra varumärken – OBOS, Myresjöhus och SmålandsVillan, säger Christian Alehagen.

Aktivering inom #viställerupp

Förutom sponsorskapet på dam- och herrsidan går OBOS även in Svensk Elithandbolls initiativ #viställerupp under avtalstiden. #viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför inom områdena Hälsa, Integration, Inkludering och Utbildning, där fokus är på barn och ungdomar.

- #viställerupp är ett sätt för oss att kommunicera de positiva värden som handbollen står för. När vi nu får med oss OBOS som partner i detta initiativ innebär det att vi får ytterligare resurser för att utföra vårt samhällsarbete, vilket är fantastiskt glädjande, säger Peter Gentzel.

- På OBOS har vi erfarenhet av den här typen av stöttning för organisationer med liknande upplägg, till exempel genom innebandyn och fotbollen. Aktiveringen för #viställerupp görs genom OBOS ger tillbaka, som är vårt sätt att ge tillbaka till samhället och våra medlemmar. Genom olika projekt är vi med och ger barn och ungdomar en bra fritid och en bättre framtid – ett koncept som fungerar väl ihop med #viställerupp, avslutar Christian Alehagen.

För mer information, kontakta:

Christian Alehagen, chef för Varumärke & Samhällsansvar på OBOS
070-288 33 21
christian.alehagen@obos.se

Peter Gentzel, VD Svensk Elithandboll
073-346 54 68
peter.gentzel@elithandboll.se

Relaterade

Nödbostad byggd av OBOS

OBOS nödbostad - hem för människor i kris

I en värld där antalet krigs- och krisdrabbade områden ökar, växer också behovet av nödbostäder för människor på flykt – inte minst i Europa. Som en av Norge och Sveriges ledande bostadsutvecklare kan vi på OBOS bidra med det vi gör bäst: trygga bostäder som ger fler människor tak över huvudet. Först ut att få en nödbostad är åtta familjer i Ukraina.

OBOS startar fond för barn och ungas fritid

Nu står det klart att bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS lanserar en ny fond – OBOS Jubel. Fonden kommer under 2022 att dela ut en miljon kronor till idrotts- och kulturföreningar, samt andra initiativ som bidrar till en bra fritid för barn och unga i bostadsområden.