Hoppa till innehåll
Porträtt av Ulrika Liiv, hållbarhetschef på OBOS

Byggmarknads-kommissionen lanserad

Den 7 februari lanserades initiativet Byggmarknadskommissionen, vars uppgift är att kartlägga orättvisa förhållanden på den svenska byggmarknaden och presentera förslag som främjar en sund byggbransch med goda sociala villkor. Ett flertal aktörer står bakom initiativet - däribland OBOS.

Publicerad:
fredag 7 februari 2020

Byggmarknadskommissionen kommer att arbeta fristående och ha ett arbetssätt som liknar en statlig utredning. Den kommer arbeta under två år med att kartlägga och ge en sammanhållen bild av hur verkligheten ser ut. Utifrån denna analys ska kommissionen ge förslag på hur bransch, myndigheter och lagstiftning kan förbättras för att främja goda sociala villkor på marknaden.

Byggmarknadskommissionen samlar byggbranschens alla delar: fack och arbetsgivare, de största bygg- och anläggningsföretagen, offentliga, kooperativa och privata byggherrar samt finansmarknaden. Ordförande i kommissionen blir förre bostadsministern Stefan Attefall. Kommissionen består i övrigt av representanter från alla delar av byggbranschen. I Byggmarknadskommissionens råd representeras OBOS av hållbarhetschef Ulrika Liiv (på bild).

En debattartikel har publicerats på DN i samband med initiativets lansering, och finns att läsa här: https://www.dn.se/debatt/bransch-och-fack-kraftsamlar-mot-brottslighet-pa-byggen/

Relaterade

OBOS startar fond för barn och ungas fritid

Nu står det klart att bostadsutvecklaren och medlemsorganisationen OBOS lanserar en ny fond – OBOS Jubel. Fonden kommer under 2022 att dela ut en miljon kronor till idrotts- och kulturföreningar, samt andra initiativ som bidrar till en bra fritid för barn och unga i bostadsområden.

Fler slutar spela innebandy i ung ålder – nu lanseras nationellt koncept för rörelseglädje i skolor

Redan vid 10 års ålder slutar många innebandyspelare med innebandy och idrott. Pandemin accelererade utvecklingen och innebandy var en av de sporter som drabbades hårdast. Därför lanserar nu Svensk Innebandy tillsammans med OBOS ”Framtidens innebandy”, med syftet att bygga broar mellan skolor och göra det lättare för skolelever att hitta till en förening och på den vägen få fler barn i rörelse.