båthamn med röda sjöstugor

I Tygelsjö finns något för alla

Allt fler upptäcker mysiga Tygelsjö. En livs levande skånsk by – på perfekt avstånd från Malmö, och från Köpenhamn med, för den delen. Men vad är det som gör att så många vill flytta just hit? Här listar vi några av Tygelsjös fördelar.

Stadsnära bykänsla

Ett stort plus med Tygelsjö är att den genuina bykänslan finns kvar. Men det här är ändå ingen håla där allt stått stilla sedan tidernas begynnelse. Att Tygelsjö fått växa naturligt i omgångar har skapat en välkomnande atmosfär där det är lätt att känna sig hemma. Det här är något som lockar många. Inte minst Malmöbor som vill bo lite mer lantligt – men ändå ha nära till stan.

Med massor att göra

I Tygelsjö finns en hel del aktiviteter, här kan du till exempel sjunga i kör, rida eller spela fotboll och innebandy. Kanske lockar ett svalkande dopp? Då har du fina Klagshamnsstranden på bekvämt avstånd, 15-20 minuter på cykeln så är du där. Spelar du golf har du flera fina banor inom räckhåll, till exempel når du Rönnebäck på 10-15 minuter i bilen. Fina promenad- och cykelvägar finns det gott om, så du kan enkelt variera dina turer i naturen.

1 av 5

Shoppa stort eller smått

Att du bor på landet behöver heller inte hindra dig när shoppingsuget slår till. Här har du lika nära till Emporias stora utbud av butiker som till de stora varuhusen på Svågertorp. Och vill du handla lite mer småskaligt har du lika nära till Vellinge. Vardagsmaten handlar du på gångavstånd i byns egen ICA-butik. Och för dig som uppskattar närproducerat har Ekebo gård i Gessie en hel del godsaker att erbjuda.

Och en lite härligare vardag

Men kanske är ändå den största fördelen med att bo här att vardagen blir både enklare och härligare. Här kan du leva livet lite lugnare – och få tid och rum för att uppfylla dina drömmar. Kanske är det dags att bli med trädgård, eller få en grillvärdig uteplats? Kanske vore det fint med ett riktigt hemmakontor? Eller är det nu du gör slag i saken och skaffar hund? Det finns både hunddagis och veterinär i byn… Oavsett vad du drömmer om är du hjärtligt välkommen hit. Och du är i gott sällskap, med så många nya Tygelsjöbor som flyttar in blir det extra enkelt att få nya vänner.

Ät gott på nära håll

Ät gott på nära håll

Om du flyttar in här kommer du säkerligen att uträtta kulinariska storverk i ditt nya fina kök, men det kan ändå vara skönt att veta att du inte behöver gå hungrig när matlagningslusten inte är på topp. På promenadavstånd finns både pizzeria, thaimat och Lilla Oliven som är kända för sina högrevsburgare. Missa heller inte mysiga Lilla Sjötorp, restaurang och café med svenska tapas som specialitet, bara en kort cykeltur bort

Läge för upptäcktsfärder

Läge för upptäcktsfärder

Ta en tur i dina omgivningar, upptäck naturen eller botanisera bland gårdsbutiker. Eller åk in till Vellinge och ta en fika på det trevliga torget. Vill du ha mer storstadspuls tar du dig snabbt och enkelt in till Malmö, med bil är du framme på 20 minuter. Efter en dryg halvtimme i bilen sitter du på en uteservering på Strøget, eller så har du redan parkerat på Kastrup och är på väg ut på drömresan. Sedan lovar vi att det blir skönt att komma hem till byn igen.

Är du intresserad av Brf Syrenen?

Är du intresserad av Brf Syrenen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!