Brf Klippingen 2 exteriör som obos planerar att bygga i Borås

Varför välja Brf Klippingen 2?

Har du tröttnat på lägenhetslivet? Då kanske vi kan fresta med ett nytt och fräscht radhus eller parhus i ett trevligt kvarter med bra läge? Brf Klippingen 2 erbjuder allt detta – och mycket mer. Läs mer om alla fördelar med att flytta hit här.

En lummig del i en fin helhet

Brf Klippingen 2 är, som namnet antyder, den andra etappen vi på OBOS bygger här i Sörmarken. Grannkvarteret är redan inflyttat och klart, och nu blir det äntligen plats för fler familjer att hitta hem i det här trivsamma, nybyggda området, berättar projektutvecklare Jonas Åglöv.

Jonas Åglöv, projektutvecklare på OBOS

– Husen kommer att ha samma standard och kvalitet, och samma fina uttryck som i den tidigare etappen. Man ska se att kvarteren hänger ihop. Det här är en kuperad plats redan från början, vilket är väldigt trevligt eftersom det ger kvarteret liv. Och vi försöker göra så lite åverkan på naturen som möjligt.

Bra läge i stort och smått

Sörmarken har ett bra läge i östra Borås. Du cyklar till centrum på ungefär en kvart, eller så tar du bussen. Busshållplats finns alldeles i närheten. Och om du jobbar på annan ort har du nära ut på riksväg 40, vilket gör pendlingen smidig oavsett åt vilket håll du ska åt.

– Här har du också en riktigt fin närmiljö. Det är grönt och lummigt runt omkring, och vi kommer att rama in kvarteret med en fin mur som även skyddar mot buller och sätta fin belysning för en extra ombonad känsla. Här kommer att bli jättefint, säger Jonas.

1 av 4

Bara att flytta in och börja leva

Husen i Brf Klippingen 2 byggs i vårt smarta volymhuskoncept Start Living. Det betyder att husen byggs nästan helt färdigt i fabriken, och bara monteras ihop på byggplatsen – ett både prisvärt och kvalitetssäkert sätt att bygga. Bostäderna kännetecknas av genomtänkta planlösningar, med familjens privata ytor på övervåningen och bra gemensamma sådana på entréplan. Husen har en bra standard, med kök från Vedum och vitvaror från Bosch, och är du ute i god tid kan du också göra olika tillval för att sätta din egen prägel på ditt nya hem. Varje bostad får också en härlig uteplats och en liten trädgårdstäppa, och allt står klart när du flyttar in.

– Start Living är precis vad det heter, och i kombination med bostadsrätt som upplåtelseform blir det ett jättebra alternativ för barnfamiljer och familjebildare. Liksom för förstagångsköparen som behöver komma över tröskeln med kontantinsatsen, menar Jonas.

1 av 4

Självständigt och bekvämt i bostadsrätt

Borås är en växande stad, där det byggs en hel del. Men bostadsrätten som upplåtelseform är inte så vanlig här i området, berättar Fredrik. Och det är ett sätt att bo som har många fördelar, inte minst när det handlar om nyproduktion. Dels behöver du inte själv ta hand om något tungt underhåll, eftersom allt sådant är bostadsrättsföreningens ansvar, och dels blir det enklare för dig att ha koll på din ekonomi: du vet exakt vad ditt nya hem kostar, vad månadsavgiften är – och du behöver inte oroa dig för några renoveringsöverraskningar.

– Du får en större självständighet än i hyresrätten och mer känsla av ditt eget hem, Du har ditt hus, din uteplats och din lilla trädgård – men samtidigt har du föreningen som trygghet, det är en stor styrka, förklarar Jonas.

1 av 4

Ett tryggt, enkelt och prisvärt köp

Självklart förstår vi att det kan kännas extra nervöst att byta bostad i oroliga tider. Men att köpa bostad av OBOS innebär att du gör affär med en trygg bostadsutvecklare, konstaterar Jonas.

– Här köper du av en stor och stabil aktör, som bygger bostäder och bildar bostadsrättsföreningar över hela Sverige. Att köpa bostadsrätt är också betydligt enklare än att låna pengar till att köpa egen villa. Som köpare är du väl skyddad, och du får ta del av mycket bra information. Till exempel kostnadskalkyler både för föreningens intäkter och utgifter, men också för de enskilda bostadsrättsinnehavarnas. Här vet du exakt vad du får: ett nytt, fräscht och prisvärt hem i bekväm bostadsrättsform.

Vem tror du kommer att trivas bäst här?

– Här tror vi främst på barnfamiljer och familjebildare, i 30-40-årsåldern. Många bor nog redan i närområdet, och vill bo kvar – men har tröttnat på att bo i lägenhet. Man vill bo nytt och fräscht och längtar efter huslivet, men har inte lust eller möjlighet att köpa egen villa. Då är Brf Klippingen 2 ett jättebra alternativ.