Närbild på kvinna och man som går på gatan

Allt fler upptäcker sköna Sörmarken

Att inte bo mitt i stan, men ändå ha nära till hela stadens utbud och dessutom ha en hel del guldkorn runt knuten: det är sådant som sätter guldkant på vilken vardag som helst.

Det är inte så konstigt att trevliga Sörmarken blir allt mer populärt bland såväl yngre barnfamiljer som äldre villasäljare, berättar Victoria Reichel, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Läget, läget, läget

En av de viktigaste faktorerna när vi väljer bostad handlar ju om läget. Du kan byta tapeter och göra om köket – men just läget är svårt att göra något åt. Sörmarken är ett lugnt och grönt område med blandad bebyggelse, främst mindre villor, radhus och bostadsrätter, som ligger granne med den lite större stadsdelen Trandared, bara knappa tre kilometer från Borås centrum.

Sörmarken ligger väldigt bra till, det tar inte mer än tio minuter med buss in till stadskärnan och busshållplatsen har du strax utanför dörren. Och dessutom har du nära ut på riksväg 40: perfekt om du jobbar i Göteborg eller Jönköping, säger Victoria.

Allt för en enklare och roligare vardag

Här har du nära till naturen och mysiga skogspromenader. Victoria berättar att Sörmarken är ett barnvänligt område, inte minst för att här redan finns många andra barnfamiljer vilket förstås innebär många nya kompisar. Och i närområdet finns också gott om skolor och förskolor. Du har också nära till flera olika matbutiker, liksom till både pizzerior och andra restauranger de dagar som matlagningen inte lockar eller hinns med.

Och bara en kort cykeltur bort ligger härliga Kransmossens friluftsområde med fotbollsplaner, motionsslingor, utegym och mycket mer, tipsar Victoria.

En kvinna och en man ute på höstpromenad med tre barn varav en cyklar

1 av 2

Lugnt och skönt

Kort och gott: i Sörmarken är det enkelt att trivas. Men kanske är den största fördelen med stadsdelen ändå lugnet, det där som är så fantastiskt skönt att komma hem till efter en hektisk arbetsdag? Och tycker du det blir för lugnt? Ja, då hoppas du bara på bussen in till stan och botaniserar bland alla Borås trevliga butiker, caféer och restauranger.

Victoria tipsar: tre guldkorn i närheten

Kransmossens friluftsområde: prova hinderbanan eller ”inte nudda marken-parken”, fiska i Kransån eller bara ströva runt i den vackra naturen.

Trandareds hembageri: smaska på läckra bakelser på promenadavstånd, bageriet har vunnit Borås bästa semla flera år i rad.

Hulta pizzeria: mycket populär pizzeria, många tycker den är en av Borås bästa.

 

Är du intresserad av Brf Klippingen 2?

Är du intresserad av Brf Klippingen 2?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!