En kvinna i en skog

Varför välja Brf Blåbärsskogen?

Alldeles nybyggda hem i ett mysigt villaområde med väldigt fin natur runt omkring, bara en kort promenad från badplatsen. Här bor du bekvämt i bostadsrättsform, i radhus i tre olika storlekar – alltsammans i ett kvarter med mycket charm, där arkitekturen knyter an till Salas historia.

En pärla mitt i drottningsylten

Kryptisk rubrik? Inte alls. Brf Blåbärsskogen tar nämligen plats i ett område där både gator och fastigheter fått namn efter skogens alla bär. Här kan du lugnt och tryggt lära barnen att cykla på Blåbärsgatan, till exempel. Granne med kvarteret finns skogen att upptäcka, och du har bara en kort promenad ner till den härliga badplatsen, berättar projektutvecklare Niklas Ericsson.

Niklas Ericsson, Ansvarig projektutvecklare på OBOS

– Det passar perfekt för dig som vill leva det enklare livet – nära naturen med skogen och sjöarna runt omkring, men också nära till det du behöver i din vardag. Sala är en oerhört charmig stad, den stora småstaden med nära till allt.

Bo nybyggt i en levande idyll

Sala är välkänt för sin vackra gamla stadskärna, att ströva runt bland butiker, restauranger och caféer på de smala gatorna är något alldeles extra. Men trots idyllen är Sala en i alla högsta grad levande stad, med fin framtidstro – och ett riktigt stort utbud för sin storlek. Det enda som saknats är nybyggda bostadsrättshus. Ända tills nu.

– Nej, nyproduktion hör inte till vanligheterna här. Så vitt jag vet har det inte byggts några liknande kvarter här på många år. Så det blir extra roligt att kunna erbjuda Salaborna möjligheten att bo i ett nybyggt hus utan att bygga och äga en egen villa – och dessutom i ett charmigt kvarter där arkitekturen knyter an till Salas historia, säger Niklas.  

Hem för familjer av alla slag

I Brf Blåbärsskogen har vi valt tre av våra absoluta mest populära husmodeller, om 107, 120 och 137 välplanerade kvadratmetrar med 2-4 sovrum som standard. Alla liknar varandra i att du får fina sociala ytor på entrévåningen och gott om rum för privatlivet en trappa upp, även om de två större också har ett sovrum där nere. Alla bostäder har också två badrum, och härliga uteplatser att njuta av livet på.

– Vi har valt just dessa hus för att matcha utbud och efterfrågan: några mindre, några större och de flesta i mellanstorleken – här ska finnas något för alla. Om du är ute i god tid finns även möjlighet till alternativa planlösningar på övervåningen, att få ytterligare ett sovrum, till exempel. Och skulle familjen växa i framtiden kan du även göra sådana förändringar senare, i många fall handlar det bara om att sätta upp en gipsvägg, tipsar Niklas.

1 av 5

Flytta rakt in i din nya vardag

Här byggs husen i vårt smarta volymhuskoncept Start Living. Det betyder att de byggs nästan helt färdigt i fabriken, och monteras ihop på byggplatsen – ett prisvärt och kvalitetssäkert sätt att bygga. Dessutom är det snällt mot miljön, till exempel går inget virke till spillo, alla restbitar används till fjärrvärme i fabriken. Start Living-hemmen är kända för sina genomtänkta planlösningar och har en bra standard, med kök från Vedum och vitvaror från Bosch. Och det bästa av allt: allt står klart när du flyttar in.

– Start Living är precis vad det heter: du ska kunna flytta rakt in och börja leva. Alla garantier finns på plats, och bostadsrätten som upplåtelseform ger också en stor trygghet för dig som inte vill köpa och underhålla en egen villa, förklarar Niklas.

1 av 3

Ett enklare sätt att uppfylla husdrömmen

Att bo i radhus i bekväm bostadsrättsform ger dig möjlighet att njuta av huslivet på ett mycket enklare vis. Du har din egen lilla lättskötta tomt att njuta av, här kan du skapa din egen trädgårdsdröm om du vill. Men föredrar du att mest bara grilla på altanen går det såklart lika bra. Det som är skillnaden här är att du inte behöver bekymra dig om att måla om fasaden eller lägga om taket på egen hand när den dagen kommer.

– Just enkelheten är en stor fördel. Allt är nytt och fräscht, och den dagen något större underhåll behöver göras är det föreningens ansvar. Men för dig som hellre vill leva villalivet fullt ut kan vi också tipsa om att det kommer att byggas fina småhus med äganderätt i grannkvarteret – men de har förstås en helt annan prislapp, avslutar Niklas.

1 av 2

Vem tror du kommer trivas bäst här?

Barnfamiljer och familjebildare, helt klart. Vissa bor nog redan i Sala, men jag tror också att vi kommer att se många hemvändare här. Pandemin har ju fått många av oss att inse att vi behöver mer ytor för att kunna jobba hemma, och det går ju utmärkt här, alla husen har bra möjligheter att skapa hemmakontor. Men pandemin har också fått oss att uppskatta det lite enklare livet i det mindre sammanhanget, och det är precis vad du får just här. Fina hem för vanligt fint folk.

1 av 3

Vilket hus ska jag välja?

– De mindre husen om 107 kvm passar perfekt för paret som är på väg att bilda familj, eller kanske redan har ett litet barn. Mellanstorleken om 120 kvm passar även lite större familjer, eftersom du kan få upp till fyra sovrum. Och de största husen om 137 kvm har gott om plats även för mer etablerade familjer med lite äldre barn – med fyra sovrum som standard, men möjlighet till fem. Alla dessa ligger också på gavlarna, vilket gör att du får större tomt och lite mer villakänsla i tillvaron.

 

Är du intresserad av Brf Blåbärsskogen?

Är du intresserad av Brf Blåbärsskogen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!