En kvinna och dotter som motionerar

Småstadscharm med nära till allt

Sala passar dig som vill njuta fullt ut av småstadslivet, men ändå har flera större städer inom räckhåll. Här finns allt du behöver för en smidigt fungerande vardag – men också för en guldkantad sådan. Till exempel promenerar du till din närmaste badplats på under tio minuter.

Bad eller skogspromenad

Att bo med närhet till vatten är något alldeles extra. Här har du alla möjligheter till svalkande dopp och andra härliga aktiviteter. Allra närmast har du till lilla Skuggans badplats, men du har även promenadavstånd till det större Långforsbadet – och när du ändå är där kanske det smakar med en bit mat på Måns Ols Utvärdshus? Bästa restaurangen i Sala, enligt många. Och föredrar du att njuta av en skogspromenad finns det gott om trevliga stråk alldeles i närheten av kvarteret.

1 av 3

Bekvämt vardagsliv

Sala är visserligen en småstad, men här finns ett riktigt bra utbud av service. Butiker, caféer och restauranger, allt finns på bekvämt avstånd. Från Brf Blåbärsskogen cyklar du till allt som Sala har att erbjuda på 10-15 minuter. Närmaste förskola ligger ännu närmare, Dalhems förskola når du på fem minuters trampande.

Aktiviteter för alla åldrar

Gillar ni att röra på er? Då har ni kommit helt rätt. Sala har ett aktivt föreningsliv inom massor av idrotter, men här finns också gott om motionsspår. Ditt närmaste hittar du vid Lärkans sportcenter, där finns för övrigt både gym och badhus. I kommunen finns också många möjligheter till vandring – inte minst den fina Gruvdammsrundan. Längs med den kan du dessutom både fiska och plocka bär eller svamp.

1 av 2

Härlig vardagslyx

Salas gamla stadskärna är en fröjd för livsnjutare. Strosa omkring och njut av atmosfären, och varför inte ta en fika på Ångbageriet där Owe Thörnqvist skrev låten om servitrisen Dagny? Deras blåbärsbullar är något alldeles extra. Men vi ska heller inte glömma stadsparken. Förutom möjlighet att flanera i fantastisk miljö, finns här både en riktigt fin lekplats och minigolf. Och blir ni hungriga serverar restaurang Höga Grader riktigt bra pizza…

1 av 2

Med storstaden inom räckhåll  

Men Sala har också ett bra läge för dig som jobbar på annan ort – eller bara blir sugen på storstadslivet, för den delen. Från Sala station tar tåget till Västerås 25 minuter, och till Uppsala 37 minuter. Till Stockholm tar du dig på 1 timme och 15 minuter. Jobbar du i Enköping går det snabbast att ta bilen, då är du framme på cirka 40 minuter. Vardagspusslat och klart!

Är du intresserad av Brf Blåbärsskogen?

Är du intresserad av Brf Blåbärsskogen?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!