Bostäderna i Brf Rosendals Trädgård

Vårt kvarter består av 94 moderna och ljusa lägenheter från 1 till 4 rum och kök med generösa balkonger och en mysig, grönskande innergård. Högst upp finns en gemensam takterrass där du och dina grannar kan odla, umgås och njuta av utsikten. Här bor du i ett extra hållbart kvarter med återbruksrum, en cykelpool med elcyklar samt tillgång till bilpool.

Välkommen hem till Brf Rosendals Trädgård

De större lägenheterna är genomgående eller ligger över hörn. De mindre lägenheterna ligger antingen mot gatan eller gården, men flera av dem har fasader åt två riktningar tack vare indragna balkonger eller hörnläge in mot gården. Balkongerna mot gatan är indragna vilket ger en mer privat känsla. Lägenheterna är välplanerade för optimalt ljusinsläpp och bra möblerbarhet. Självklart har alla lägenheter tillgång till förråd.

Med lägenheter i olika storlekar finns något för alla, oavsett skede i livet. Den välplanerade ettan passar perfekt som eget första boende, den lilla trean med två likvärdiga sovrum kan bli en kompislägenhet, och den rymliga fyran har gott om plats för hela familjen. 

I föreningen kommer det även att finnas en övernattningslägenhet för gäster, perfekt för det lilla boendet som inte har plats för en extrasäng i lägenheten.

Hemtrevlig vardagslyx

Med inspiration från amerikanska och engelska ”townhouses” indelas kvarteret i fem tydliga hus med individuella arkitektoniska uttryck och spännande entréer till bostadshusen. Trapphusen är dagsljusbelysta och välkomnande samt genomgående mellan gata och gård. Det kommer att bli en stor gemensam takterrass på 73 kvadratmeter som nås direkt från trapphusen. Här kan du och dina grannar odla, umgås och njuta av utsikten.

Med omtanke om miljön

Husens tak ligger på olika nivåer och fyller olika funktioner. Solceller placeras på en del av takytorna med en anpassad vinkel riktad mot södersolen. Den hållbara energin kan används för att ladda den egna elcykeln eller ge värme och ljus till fastighetens gemensamma utrymmen. Sedum placeras på vissa av taken. De fördröjer takvattnet, binder koldioxid, och bidrar, som all växtlighet, med att jämna ut temperaturskillnader.

Grön mysig innergård med plats att umgås

I Brf Rosendals trädgård vill vi tillföra något speciellt och oväntat när man går in på kvarterets gård. Här överraskas man av gårdens värme, dess sammanlagda grönska och de generösa och gröna balkongerna. 

Innergården ska vara en lugn, grön plats för både umgänge och återhämtning. Här finns en grön stomme i mjuka former som skapar olika “rum”. Vistelseytorna är avskilda från varandra och har olika funktion. I hjärtat av gården finns plats för långbord för större sällskap. Det finns lekytor för barnen och en längre gång som kan användas för boulespel. Ett perfekt ställe för att träffas och grilla på sommaren! I ett soligt läge ligger gårdens odlingslådor med blommor, grönsaker och örter, samt en avskild liten gräsmatta där kan man ligga och sola.

På bottenvåningen planeras för kommersiella lokaler i kvarterens båda östliga hörn. Butiker, restauranger och caféer i bottenvåningen bidrar verkligen till vardagslyxen!

Hög standard är en självklarhet

Alla bostäder från OBOS har hög standard som standard. Hela bostaden är genomtänkt inredd med lugna färger i vitt och grått till ett ekgolv. Det ger dig möjlighet att sätta en personlig prägel på din bostad. 

Köket är inrett med vita, släta luckor, en mörkgrå laminatbänkskiva och stänkskydd i vitt kakel. Du får mjukstängande lådor och väggskåp från HTH, och vitvaror från Siemens.

Det ingår skjutdörrspartier från Elfa eller HTH i hall och sovrum. Inredningen är lätt att komplettera för att du ska kunna utnyttja ytan på bästa sätt. Det är enklare att hålla ordning och reda med bra förvaring.

Badrummet är inrett med handfat, kommod och spegelskåp från Svedbergs samt WC-stol från Ifö.

I våra bostäder får du ett slitstarkt och vackert lamellparkettgolv i ek som standard och i våtutrymmen lägger vi en gråmelerad klinkerplatta.

Är du intresserad av Brf Rosendals Trädgård?

Är du intresserad av Brf Rosendals Trädgård?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer