Blåbär i en skog

Varför välja Brf Blåbärsbacken?

Om du också vill leva bekvämt villaliv i mysiga Valsjöskogen är det dags att slå till. Brf Blåbärsbacken blir det sista bostadsrättskvarteret som byggs här. Och det blir inte vilka hem som helst, utan härliga villor och parhus i tre olika storlekar. Komplett med natursköna, lättskötta skogstomter.

Ett extra naturnära läge

Här finns en självklar anledning till bostadsrättsföreningens namn. Att bo i Brf Blåbärsbacken är att bo nära naturen, bokstavligt talat. Genom kvarteret löper dels ett trevligt gångstråk i form av en björkallé, som kanske blir din perfekta startsträcka på söndagspromenaden? Men här får alla hus också riktiga naturtomter. Du behöver inte vänta på att trädgården ska växa upp, eller lägga tid på att klippa gräsmattan. Här är din tomt både lättskött och naturligt vacker redan från början, berättar projektutvecklare Malin Bloom.

Malin Bloom, Ansvarig projektutvecklare på OBOS

– När du sitter på altanen känns det som du sitter i skogen, det ger utrymme för rekreation i vardagen. Dessutom har du goda chanser att kunna plocka bär på din egen tomt, att ha naturen så här nära är något alldeles extra.

En bekväm och prisvärd väg till villalivet

I Brf Blåbärsbacken kan du njuta fullt ut av villalivet utan villabekymmer. Här väljer du mellan parhus och friliggande hus i tre olika storlekar – alla i bekymmersfri bostadsrättsform. En lite speciell hybrid mellan villaägande och bekvämlighet, menar Malin.

– Här får du alla godbitarna från villalivet, men slipper fokusera på framtida underhåll eller de extra kostnader som att äga en egen villa innebär. Det här är ett prisvärt boende som dessutom ger dig gott om villakänsla för pengarna.

1 av 8

Härliga hem för en härligare vardag

Husen i Brf Blåbärsbacken får en modern exteriör, med en naturnära färgsättning som inspirerats av självaste blåbärsriset. Lugna nyanser av grönt, blått och grått som kompletteras med fina accenter, till exempel i form av röda ytterdörrar – och levande, gröna sedumtak på förråd och carportar. Men här har vi också lagt fokus på att vardagen ska fungera, oavsett hur din familj ser ut.

– Alla tre husmodellerna är jättefina, mycket trevliga hus! Men här har vi också tänkt mycket på bekvämligheten i kvarteret, som att det får en egen lekplats och att alla bostäder har minst två parkeringsplatser. Och du behöver inte tveka att bjuda in dina gäster, gästparkering kommer också att finnas i området, tipsar Malin.

1 av 9

Nytt, fräscht och tryggt

Här bor du i ett lugnt, tryggt och trevligt område. I ett helt nytt hem där ingen bott förut. Just den kombinationen är rätt så oslagbar. Men ett nyproducerat hem i bostadsrättsform betyder också att du inte behöver oroa dig för några överraskningar, varken renoveringsmässiga eller ekonomiska sådana. Ett nybyggt hus kräver minimalt med underhåll, och den dagen det blir dags för sådant sköter ni det tillsammans i föreningen. Dessutom vet du vad ditt nya hem kommer att kosta, och vad du får för pengarna.

– Här flyttar du rakt in i ett helt nytt, nyckelfärdigt hus med alla bekvämligheter. Och när du inte behöver fundera på några renoveringar får du mer tid över till annat. Vill du måla om en vägg: gör det, vill du hellre gå och bada: gör det. Här kan du helt enkelt fokusera på sådant som du tycker är roligt, konstaterar Malin.  

 

1 av 7

Missa inte chansen

Valsjöskogen har blivit oerhört populärt, inte minst bland barnfamiljerna. Inte konstigt alls, med tanke på att du här kan njuta av det trevliga naturnära villalivet i bekväm förpackning. Bada i sjöar, bada i havet, njut av skogspromenader – eller ta dig ut i skärgården, kanske skaffar ni en egen båt? Och samtidigt ha all service du behöver inom räckhåll – och njuta av ett alldeles nytt och fräscht hem med plats för hela familjen såklart. Låter det som något för er? Då är det dags att slå till.

– Det här blir det sista bostadsrättskvarteret som byggs här, åtminstone så som detaljplanen ser ut just nu. Så om du vill bo här: håll koll på när försäljningen startar – och vänta inte för länge med att bestämma dig.

Vem tror du kommer att trivas bäst här?

– I grannkvarteret Brf Valsjöskogen ser vi många barnfamiljer och familjebildare, men också ett och annat äldre par som lämnat den egna villan för att bo mer bekvämt – och jag tror att vi kommer att möta en liknande målgrupp här. Det här är ju ett väldigt familjevänligt område! Lugnt och tryggt, mitt i naturen.

Familj och hund som är ute på promenad i en skog

1 av 4

Vilket hus ska vi välja?

Tre hus, alla med olika kvaliteter. Så här sammanfattar Malin husens respektive fördelar.

Parhus 107 kvm

Det här huset har allt du behöver i ett lagom stort format. Du får fina sociala ytor på entréplan, och plats för familjens privata liv en trappa upp. Perfekt planerade kvadratmetrar med tre sovrum och två badrum, det ena med tvättmaskin och torktumlare. Lite färre kvadratmetrar, men också en lite lägre prislapp. Och ändå gott om villakänsla, eftersom det är parhus.

Villa 137 kvm

Det här huset liknar sitt mindre syskon – men här får du lite mer av allt det goda, med fyra sovrum som standard. Här bor även bilen extra bekvämt i egen carport, och du får ett extra rymligt förråd i anslutning till den. Många av de här husen har till och med tre parkeringsplatser, perfekt för familjen med tonåringar som vill ta sig till skolan med moppebil.

Villa 158 kvm

Det här huset passar familjen som vill ha riktigt stora ytor leva villalivet på. Här får du härliga sällskapsytor och fyra sovrum som standard, men också praktiska godbitar som en separat tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Men om det här är ditt drömhus gäller det att passa på, det finns nämligen bara sju stycken av den här modellen…

Är du intresserad av Brf Blåbärsbacken?

Är du intresserad av Brf Blåbärsbacken?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!