En man och en kvinna som är ute på promenad

Njut av livet nära naturen

Valsjöskogen är ett växande bostadsområde i harmoni med naturen. Här bor du lugnt och tryggt på en plats där barnen kan släppa skärmarna, leka ute hela dagarna och bara komma hem när de blir hungriga. Bada på sommaren, plocka svamp på hösten, åka skidor eller skridskor på vintern. Allt samtidigt som du har allt du behöver i din vardag på bekvämt avstånd.

Bad eller skogspromenad

Här har du nära till både sjöar och till havet, så det är bara att välja vad du gillar bäst. Allra närmast har du till den lilla mysiga badplatsen i Valsjön, men du har även bekvämt cykelavstånd till havsbaden Fiskartorpet, Badholmen och Breviksbadet.

När skogspromenaden lockar börjar den strax utanför husknuten, till exempel har du hela Trastsjöskogen att utforska. Här finns många varierande leder och stigar där du kan jogga, promenera eller bara grilla och ta det lugnt. Domarudden är ett annat naturområde 7 km från Åkersberga. Här finns bad och vedeldad sjöbastu, restaurang och café, fiske och stugor att hyra.

En bild på ett hav och en härlig betesmark

1 av 4

Upptäck skärgården

I Österåker kan du njuta av allt som skärgården har att erbjuda. Här finns över tusen öar att upptäcka där Ljusterö, Finnhamn, Ingmarsö och Husarö tillhör de största. Österåkers skärgård har en härlig blandning av stränder och solvarma klippor, mysiga fiskelägen och en och annan skärgårdskrog.

Aktiv fritid för alla åldrar

Gillar ni att röra på er? Då har ni kommit helt rätt. Österåkers kommun har ett aktivt föreningsliv med verksamhet inom de flesta idrotter. Här byggs något utöver det vanliga - en multiarena på 13 000 kvadratmeter med idrottshallar för bland annat basket, bordtennis, cheerleading, friidrott, innebandy, klättring och ännu mer. Österåkers sportcentrum erbjuder skridskoåkning på konstis, badminton och fotbollsplaner. Här finns även en skateboardpark, hinderbana och utegym.

Fler utegym finns både vid Breviksbadet och vid Sabelbackens aktivitetspark, som också har en hel del skoj för de yngre familjemedlemmarna, studsmattor till exempel. Skoj har de små även på naturlekplatsen vid Kolgärdet, bara en kort promenad hemifrån.

Du som vill ha lite mer tempo kan prova på mountainbikebanan i Hackstaskogen som är anpassad för såväl nybörjare som avancerade cyklister. Och Lappdals gård i norra Åkersberga erbjuder en unik upplevelse i form av ridtur på islandshäst i en vacker miljö, året runt. Alternativen i Österåker är många!

En pojke som spelar fotboll

1 av 4

Ett rikt kulturliv

I Österåker finns mycket att uppleva för den kulturintresserade. Här finns en teater, ett modernt bibliotek, och tre musikskolor. Under sommarhalvåret blomstrar kulturlivet med utomhusteater, konstutställningar och konserter både på fastlandet och i skärgården. Missa till exempel inte operafestivalen på Ljusterö där bland annat Kungliga Operan uppträtt. För barn och ungdomar finns också en hel del att uppleva i form av teater, musik, dans och bio.

Bekvämt vardagsliv

Bara för att du bor mitt i naturen behöver du inte sakna vardagens bekvämligheter. Både skolor och förskolor finns på nära håll i Margretelund, hit cyklar du på cirka fem minuter. Här finns även matbutik, apotek och vårdcentral, pizzeria – med mera. Men du har heller inte långt in till Åkersbergas ännu större serviceutbud, du cyklar till Åkersberga centrum på en kvart.

SL tåg i stockholm

1 av 3

Med storstaden inom räckhåll 

Att bo i Valsjöskogen innebär inte heller att du behöver försaka storstadspulsen. Härifrån tar du cykeln till Åkersberga station på en kvart, därifrån tar Roslagsbanan dig till Stockholm Östra på runt en halvtimme. Vill du hellre ta bilen är du inne i centrala Stockholm på 45-50 minuter. Vardagspusslat och klart!

 

Är du intresserad av Brf Blåbärsbacken?

Är du intresserad av Brf Blåbärsbacken?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!