En man och en kvinna som är ute på promenad

Njut av livet nära naturen

Valsjöskogen är ett växande bostadsområde i harmoni med naturen. Här bor du lugnt och tryggt på en plats där barnen kan släppa skärmarna, leka ute hela dagarna och bara komma hem när de blir hungriga. Bada på sommaren, plocka svamp på hösten, åka skidor eller skridskor på vintern. Allt samtidigt som du har allt du behöver i din vardag på bekvämt avstånd.

Bad eller skogspromenad

Här har du nära till både sjöar och till havet, så det är bara att välja vad du gillar bäst. Allra närmast har du till den lilla mysiga badplatsen i Valsjön, men du har även bekvämt cykelavstånd till havsbaden Fiskartorpet, Badholmen och Breviksbadet. Och när skogspromenaden lockar börjar den strax utanför husknuten, till exempel har du hela Trastsjöskogen att utforska.

En bild på ett hav och en härlig betesmark

Bekvämt vardagsliv

Men bara för att du bor mitt i naturen behöver du inte sakna vardagens bekvämligheter. Både skolor och förskolor finns på nära håll i Margretelund, hit cyklar du på cirka fem minuter. Här finns även matbutik, apotek och vårdcentral, pizzeria – med mera. Men du har heller inte långt in till Åkersbergas ännu större serviceutbud, du cyklar till Åkersberga centrum på en kvart.

Aktiv fritid för alla åldrar

Gillar ni att röra på er? Då har ni kommit helt rätt. Österåkers kommun har ett aktivt föreningsliv med verksamhet inom de flesta idrotter. Utegym finns både vid Breviksbadet och vid Sabelbackens aktivitetspark, som också har en hel del skoj för de yngre familjemedlemmarna, studsmattor till exempel. Skoj har de små även på naturlekplatsen vid Kolgärdet, bara en kort promenad hemifrån. 

En pojke som spelar fotboll

Alltid något att upptäcka

När det blir dags för utflykt har Österåkers kommun något för alla smaker. Från skärgårdens alla öar till historiska platser som Wira bruk och Biskopstuna. Du kan njuta av sommarteater på Ekbacken, promenera längs med Åkers Kanal, botanisera i visningsträdgården vid Länsmansgården i Skånsta – och mycket mer.

SL tåg i stockholm

Med storstaden inom räckhåll  

Att bo i Valsjöskogen innebär inte heller att du behöver försaka storstadspulsen. Härifrån tar du cykeln till Åkersberga station på en kvart, därifrån tar Roslagsbanan dig till Stockholm Östra på runt en halvtimme. Vill du hellre ta bilen är du inne i centrala Stockholm på 45-50 minuter. Vardagspusslat och klart!

 

Är du intresserad av Brf Blåbärsbacken?

Är du intresserad av Brf Blåbärsbacken?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!