Familjen Holmquist Lantz

Familjen Holmquist Lantz förälskade sig i huset vid skogen

Vi kommer aldrig att bo i hus, sa de. Men när sonen Knut föddes ändrades allt… Här berättar Frida och Carl Holmquist Lantz om hur det gick till när ett par inbitna lägenhetsmänniskor hittade sitt nya drömhem i Valsjöskogen.

Från gammal lägenhet till nytt hus

I skrivande stund bor Carl och Frida i lägenhet i Bromma, men inte länge till. Alldeles strax går flyttlasset till deras nya hem i Brf Valsjöskogen. Starten på ett helt nytt liv, en efterlängtad sådan för hela familjen .

Carl, Frida och Knut Holmquist Lantz

– Det är ju länge sedan vi bestämde oss, så det känns nästan lite overkligt att det snart är dags. Vi har bott här i Bromma i fyra år, i en fyrtiotalslägenhet som visserligen är väldigt charmig men inte särskilt praktisk, berättar Carl.

– Vi ville bo större, ha lite tomt och nära till grönområden. Carl är uppvuxen i Täby och jag i Åkersberga, så vi ville också komma lite närmare våra familjer. Så, vi åkte ut hit och tittade. Och förälskade oss direkt. Det är ett så fint läge, här kan vi verkligen se vår son växa upp, förklarar Frida.

Nyproduktion + bostadsrätt = alla rätt

Familjen var också tidigt överens om att ett nyproducerat hem kändes som det enda rätta. Varken Carl eller Frida gillar att snickra och fixa, så att renovera ett äldre hus gick helt bort.

– Det hade varken känts rätt mot oss eller mot huset. Att bo i ett bostadsrättshus passar oss perfekt, det är skönt att allt ansvar för underhållet inte bara ligger på oss, konstaterar Carl.

Tid att planera och förbereda

Under tiden som gått sedan familjen skrev kontrakt har de inte bara hunnit längta efter sitt nya hem, de har också hunnit planera sin flytt ordentligt. De har haft gott om tid att sälja lägenheten, hunnit göra tillval i det nya huset och Carl har till och med bytt jobb – till ett i Åkersberga, för att ha nära till Knuts förskola.

– Det har också varit kul att få se huset växa fram, vi har passat på när vi varit och hälsat på mina föräldrar, berättar Frida.

– Och så har vi träffat våra närmaste grannar. De har ett barn som är i Knuts ålder, det känns jättekul att det bor fler småbarnsfamiljer i området, säger Carl.

Ny vardag väntar

Så, förutom att Carl har nytt jobb, hur kommer familjens nya vardag att se ut? Frida kommer att jobba kvar inne i stan – att pendla är inga problem, hon är ju van vid både Roslagsbanan och bussarna sedan tidigare. Men hon kan också jobba en del hemifrån.

– Ja, det blev ju så under pandemin, och jag kommer fortsätta med det. I huset finns ju goda möjligheter att jobba hemma, kanske blir läshörnan mitt hemmakontor, funderar Frida.

På fritiden ser familjen fram emot att njuta av naturen, och sitt nya hus. Inte minst att få laga god mat i sitt nya kök. Och de känner inte att de kommer att sakna stadspulsen, menar Carl.

– Nej, vi hänger ju inte så mycket på krogen just nu. Det här är värt så mycket mer. Bara känslan vi fick på slutbesiktningen, att det här verkligen är vårt hus, med utsikten och skogen rakt utanför. Det här kommer bli toppen!

Vad ser ni mest fram emot med flytten?

– Att få laga god mat och dricka gott vin i vårt nya kök. Att Knut ska få massor av nya kompisar – och att få grilla på altanen såklart.

Varför ska man flytta till Valsjöskogen?

– Här får du väldigt mycket på ett bräde: lugnet, naturen och att det är ett så familjärt område. Hela området känns välplanerat, från husen till parkeringsplatser. Och även om det ligger lite avsides har du faktiskt nära till så mycket ändå.

Familjens bästa tips i området

Utforska skogen – här finns fantastisk skog att njuta av. Kanske också att plocka svamp i?

Åk och bada – området har massor av fina badplatser. Fridas favorit från uppväxten är Domarudden.

Besök Länsmansgården i Skånsta – konsthall, café och antikbod, allt inramat av en jättefin trädgård.

Ät gott på Zälls Smokehouse – Carls favoritrestaurang i Åkersberga.

Ta en utflykt till Wira Bruk – charmig miljö med en trevlig restaurang.

Är du intresserad av Brf Blåbärsbacken?

Är du intresserad av Brf Blåbärsbacken?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!