Om kvarteret

Brf Ampere blir ett modernt kvarter i ett av Centrala Nackas bästa lägen. Eftersom området byggs på ett berg blir kvarteret kuperat och levande med berg i dager där det är möjligt. För att möta höjdskillnaderna byggs en bred trappa i granit med sittplatser i trä. På så sätt skapas en naturlig mötesplats och välkomnande miljö precis utanför dörren. Vid slutet av trappan utformas ett nytt torg med bänkar, planteringar och öppna ytor.

Ett ståtligt hus

Fasaden ut mot trappan och torget får ett pampigt intryck med rött, klassiskt tegel. Mot innergården blir fasaden i kontrasterande vit puts. Balkongräcken och fönsterpartier lackas i en modern mörkgrå kulör. Helheten blir ett hus som tar för sig och får en självklar plats i området.

I bottenplan förbereds en lokal där det kommer finnas möjlighet att driva ett bageri, kvarterskrog, butik eller liknande. Skillnaden mellan de privata bostäderna och den kommersiella lokalen markeras genom en förändring i tegelförbanden.

Takterrass med perfekt solläge

Tar du hissen upp till plan nio i trapphus två hittar du föreningens gemensamma takterrass. Här har du ett fantastiskt solläge med utsikt över Järlasjön. Tänk att kunna ta en paus från omvärlden i lugn och ro eller varför inte bjuda med gästerna upp för att njuta av nyårsfyrverkerier! Oavsett hur du väljer att nyttja terrassen kommer den att skänka dig extra vardagslyx och skön rekreation. I föreningen kommer det dessutom att finnas en privat takterrass som tillhör en av de största femrummarna. En lägenhet för dig som söker ett boende med det lilla extra!

Smarta ytor med allt du behöver

Bostäderna i Brf Ampere har skiftande storlek från 24 till 123 kvm. De små, välplanerade lägenheterna är ideala för dig som flyttar hemifrån medan de större femmorna passar dig som bor i villa och kanske tröttnat på gräsklippningen. I några av de största bostäderna kommer det vara möjligt att dela av lägenheten till en uthyrningsdel med egen entré. Perfekt för tonårsbarnen eller som ett avskilt kontor!

De flesta lägenheterna har egen balkong, vissa har till och med dubbla. Till varje bostad hör dessutom ett förråd som är placerat på någon av de nedre våningsplanen. I föreningen finns en övernattningslägenhet som kan nyttjas av långväga gäster.

Ljust och välkomnande 

Lägenheterna i Brf Ampere har gott om ljusinsläpp med en takhöjd på 2,5 meter. Planlösningarna är utformade med spännande vinklar och i vissa fall snedtak som ger interiören en helt egen karaktär. Se separata bofaktablad för att hitta den lägenhet som passar dig bäst!

God design med hög kvalitet

I köket spenderar du mycket kvalitetstid, därför har vi planerat för maximal trivsel och gemenskap. Ytorna är flexibla och generösa, där ni kan sitta många runt bordet. Bänkskivor och stänkskydd av komposit kombinerat med moderna vitvaror gör matlagningen både roligare och enklare. Fönsterbrädor blir i vacker natursten.

Helkaklat som standard

Alla bostäder har helkaklade wc/dusch med tvättmaskin och torktumlare. I de mindre lägenheterna finns en kombimaskin. Några av lägenheterna får även en extra wc och möjlighet att välja till badkar. Handdukstork är standard i alla bostäder.

Är du intresserad av Brf Ampere?

Är du intresserad av Brf Ampere?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!