Livet i Brf Ampere

I Centrala Nacka får du det bästa av två världar, stadens puls kombinerat med fina naturupplevelser. Bara 10 minuter från vårt kvarter hittar du Nackareservatet, ett av Sveriges mest välbesökta friluftsområden. En kort promenad från Ampere ligger Nacka Forum som är ett av Sveriges största köpcentrum med allt från mode och heminredning till service och restauranger. Här kan du även göra veckohandlingen på Hemköp, Willys eller närliggande ICA Maxi. I närområdet finns ett flertal bra förskolor och grundskolor att välja mellan, bland annat Internationella Engelska skolan. Här finns även ett flertal gymnasieskolor.

Njut av en aktiv fritid

I området kan du njuta av några av Sveriges finaste motionsspår, träna i utegymmet, paddla, simma, bada, orientera och vandra. På vintern finns här också möjlighet till både skridsko- och skidåkning.

Norr om Elverkshuset, längs med Saltsjön, ligger det populära kultur- och friluftsområdet Nyckelviken. Området har vuxit fram runt de vackra sommarherrgårdarna från 1700-talet. Här erbjuds aktiviteter för både stora och små, såsom 4H-gård, utegym, hundrastgård och visningsträdgårdar.


I Centrala Nacka är det aldrig långt till ett träningspass! För dig som gillar padel kan du välja mellan banor vid Atlasområdet i Sickla eller precis vid vattnet i Nacka Strand. I området finns också anläggningar för gym och crossfit samt simhall, ishall och skateboardpark.

Nära till shopping och restauranger

Som kontrast till naturen hittar du ett av Stockholms största köpcentrum bara en kort promenad från Elverkshuset. Nacka Forum erbjuder all service du kan tänka dig med 120 butiker, 20 restauranger, apotek och vårdcentral. Önskar du ännu närmare service uppförs snart ett nytt torg med mötesplatser, caféer och restauranger precis utanför dörren. Perfekt
att kunna springa ner och köpa söndagsfrallor på det lokala bageriet!

I området finns flera omtyckta restauranger som Restaurang J vid Nacka Strand och Urban Deli i Sickla. Fler kvarterskrogar och caféer kommer öppna i takt med att Centrala Nacka färdigställs!

Till stan på 15 minuter

Från Elverkshuset är det lätt att ta sig vidare till resten av Stockholm och ut i skärgården. Med Saltsjöbana är du vid Slussen och Södermalm på 8-9 minuter, tar du bilen är du där på smidiga 5 minuter. Föredrar du buss har du flera linjer och avgångar att välja mellan. Kommunen planerar även för en ny bussterminal och överdäckning över Värmdöleden. I Nacka kommer det dessutom byggas en anslutning till tunnelbanans blå linje.

Vill du resa med båt kan du promenera ner till Nacka Strand och ta pendelbåten över till Djurgården, Nybrokajen eller Fjäderholmarna. Närheten till havet är oslagbar på sommaren! Det finns även gott om bra cykelvägar för dig som cykelpendlar, du tar dig smidigt och säkert in till stan.

Är du intresserad av Brf Ampere?

Är du intresserad av Brf Ampere?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!