Varför välja Brf Bronsyxan?

Här får du chans att leva huslivet i ett alldeles nybyggt kvarter, i bekväm bostadsrättsform – något som verkligen inte hör till vanligheterna här i barnvänliga Skogstorp. Välj mellan radhus och parhus, och två olika storlekar. Vilket du än väljer får du mycket hus för pengarna här.

Något helt nytt i Skogstorp

Gröna, sköna Skogstorp har ett fint läge strax utanför Eskilstuna. Det är ett område som lockar många, inte minst barnfamiljer. Men möjligheten att bo i ett nybyggt hus, och dessutom i bostadsrätt, har tidigare inte funnits på kartan. Inte förrän nu, när Brf Bronsyxan gör entré, berättar projektutvecklare Niklas Ericsson. 

Niklas Ericsson, Ansvarig projektutvecklare på OBOS

– Ja, det här blir något helt nytt i Skogstorp: ett modernt boende med modern arkitektur i ett nytt och fint kvarter. Här kan du flytta in och njuta av alla fördelar med ett nytt och fräscht hem direkt, du behöver inte börja med att renovera eller röja upp i trädgården.

1 av 4

Familjevänligt på alla sätt och vis

Skogstorp är som gjort för familjelivet. Här finns gott om skog och fina promenadstråk, bebyggelsen är låg och området har ingen genomfartstrafik. Du har också nära till både skola och förskola, vilket förenklar din vardag. Och även om tågen passerar förbi området gör en skyddande bullervall att lugnet i kvarteret inte störs. Men alla familjer ser inte likadana ut, och därför har vi valt ut två av våra mest populära husmodeller till Brf Bronsyxan.

– Här har vi valt att satsa på de optimala bostäderna för behovet, och bygger radhus och parhus i två olika storlekar: 107 respektive 120 väl utnyttjade kvadratmetrar. Som standard har de två respektive tre sovrum, men om du är ute i god tid kan du också göra tillval som förändrar planlösningen och på så vis få ett extra sovrum, tipsar Niklas.

1 av 3

Flytta rakt in i din nya vardag

Här byggs husen i vårt smarta volymhuskoncept Start Living. Det betyder att de byggs nästan helt färdigt i fabriken, och monteras ihop på byggplatsen – ett prisvärt, miljövänligt och kvalitetssäkert sätt att bygga. Bostäderna är kända för sina genomtänkta planlösningar och har en bra standard, med kök från Vedum och vitvaror från Bosch. Och det bästa av allt: allt står klart när du flyttar in.

– Start Living är precis vad det heter: du ska kunna flytta rakt in och börja leva. Alla garantier finns på plats, och bostadsrätten som upplåtelseform ger också en stor trygghet för dig som inte känner dig bekväm med att köpa och underhålla en egen villa, förklarar Niklas.

1 av 2

Ett enklare sätt att uppfylla husdrömmen

Att bo i radhus eller parhus i bekväm bostadsrättsform ger dig möjlighet att njuta av huslivet på ett mycket enklare vis. Du har din egen lättskötta tomt att njuta av, vissa hus har en lite större, andra har en väldigt liten – perfekt för dig som inte tycker att trädgårdsskötsel är så roligt. Men alla hus har fina uteplatser på både fram- och baksidan av huset. Det som är skillnaden här är att du inte behöver bekymra dig om att måla om fasaden eller lägga om taket på egen hand när den dagen kommer.

– Just enkelheten är en stor fördel. Allt är nytt och fräscht, och den dagen något tungt underhåll behöver göras är det föreningens ansvar. Bostadsrättsformen gör också skillnad när det kommer till kontantinsatsen, en lägre sådan jämfört med äganderätten gör att fler kan uppfylla sina husdrömmar, konstaterar Niklas.

1 av 3

Ett bra val med en bra prislapp

Nytt, snyggt och fräscht – känslan av att flytta in i ett helt nytt hem där ingen bott förut är något alldeles speciellt. Men ett nyproducerat boende i bostadsrättsform innebär fler fördelar än vad som syns på ytan. Dels blir det enklare att få en överblick över vad ditt nya hem kostar, eftersom du inte behöver oroa dig för obehagliga överraskningar i form av akuta renoveringar. Ett nybyggt hem medför också lägre driftskostnader, dels tack vare att det byggs välisolerat från början och dels för att all utrustning är helt ny. Allt som allt erbjuder Brf Bronsyxan nya, fräscha hem med en bra prislapp, lagom nära Eskilstuna, menar Niklas.

– Ja, så är det. Det byggs ju en del nytt även ännu närmare centrum – men där är också prisbilden en helt annan...

1 av 4

Vem tror du kommer trivas bäst här?

– Här tror jag på två olika kundgrupper. Dels många växande familjer som flyttar från lägenheten inne i stan – och dels en del äldre som flyttar från villan för att slippa renoveringar. Det som lockar är att man vill bo nytt och fräscht – och bekymmersfritt. Man vill bo i hus, men inte äga sitt hus. Och man vill bo i ett lugnt och skogsnära område som ändå har en del närservice. Allt på lagom avstånd från Eskilstuna.

 

Är du intresserad av Brf Bronsyxan?

Är du intresserad av Brf Bronsyxan?

Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag är nyfiken och vill läsa mer!