Området

I Tygelsjö bor du lugnt och tryggt i en livs levande skånsk by – mitt i den lantliga charmen, men med Malmös och Köpenhamns storstadspuls på bekvämt avstånd. Kanske låter det lite klyschigt, men här får du faktiskt njuta det bästa av flera världar. Inte konstigt att Tygelsjö blivit så populärt.

Hitta hem på bästa läge

I natursköna Tygelsjö har du lika nära till havet som till stadspulsen – båda är bara en kort biltur bort. Här bor du i ett lugnt kvarter, inspirerat av klassisk skånsk arkitektur, med vardagsservice och bekvämligheter alldeles runt hörnet.

Med all service inom räckhåll

I Tygelsjö finns en hel del service och bekvämligheter. Här hittar du en ny, stor ICA-butik, restaurang och pizzeria, bibliotek, frisör, florist, hundpensionat och äldreboende. Och om du vill ha ett större utbud har du både Emporia shoppingcenter, med över 150 butiker och restauranger, och Svågertorps handelsområde 10 minuters bilresa bort.

Förskolor och skolor

Det finns även ett stort utbud av förskolor och skolor, vilket är en av många anledningar till varför Tygelsjö har blivit ett så populärt område. För de yngsta barnen finns Hästskons förskola, Bäckens förskola och I Ur Och Skur Tygelsjö. Här hittar du även Tygelsjö skola och Pilbäckskolan, som tillsammans rymmer årskurserna F-9. För gymnasieelever är det smidigt att pendla med buss in till Malmö och det rika utbudet av skolor där.

Naturskönt område

Här kan du njuta av närheten till naturen – det är bara att öppna dörren och gå ut. Du hittar snabbt nya promenadstråk och kan enkelt följa årstidernas skiftningar från din trädgård. Och på bara tjugo minuter cyklar du till den lummiga Klagshamnsstranden där du kan både bada och köpa glass.

Till stan på 15 minuter

Oavsett om du vill åka buss eller bil är det enkelt att pendla till jobbet härifrån. Med bil tar det 10 minuter till Hyllie och 15 minuter till centrala Malmö. Vill du hellre ta bussen avgår regionbuss 150 flera gånger varje timme och kör till Malmö C på drygt 30 minuter. Därifrån kan du enkelt byta busslinje för vidare färd inom stan. Om du istället vill åka till Köpenhamn eller Kastrup går tågen från både Malmö C och Hyllie station dygnet runt.

Är du intresserad av Sidenspirea?

Är du intresserad av Sidenspirea?

Gå till projektet för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

Jag vill veta mer