Här flyttar du in i ett Svanenmärkt hem

Svanen har funnits sedan 1989 och är förmodligen den mest kända miljömärkningen vi har i Sverige. Att jobba med Svanen innebär att en oberoende tredje part granskar allt vi gör, så att du kan vara helt säker på att ditt hem håller högsta klass – både när det gäller vår miljö och din inomhusmiljö.

Godkända material

I ett Svanenmärkt hus kan du vara säker på att alla byggmaterial är utvalda för att innehålla så lite miljö- och hälsoskadliga ämnen som möjligt. Det kan till exempel handla om trä från hållbara skogsbruk, färg som inte får innehålla farliga lösningsmedel, och att se till att kemiska byggprodukter är fria från till exempel ftalater (mjukgörare) och tungmetaller. Svanenmärkta hus har också en låg energiförbrukning – något som också är bra för din plånbok.

Extra bra för din inomhusmiljö

Men här flyttar du också in i ett hem med extra bra inomhusmiljö. Svanen kontrollerar nämligen att vi bygger fuktsäkert och med bra ventilation. Idag tillbringar vi 80-90% av vår tid inomhus, och många oroar sig för allergier och astma, speciellt hos barn. Det är lätt att tänka att ett nybyggt hus automatiskt medför en bra inomhusmiljö, men det finns skillnader. Studier visar att alla hus som byggs med någon slags miljöstämpel har en bättre inomhusmiljö än de som saknar miljömärkning – men de visar också att inomhusmiljön i Svanenmärkta hus i sin tur är ännu bättre.

Hållbart idag och imorgon

Allt detta resulterar i hus som håller i längden. Här i Brf Syrenen flyttar du in i ett Svanenmärkt hem som är byggt för att förbli energisnålt och behålla sin goda inomhusmiljö under lång tid framöver. Ett hållbart val för framtiden, helt enkelt. Välkommen!

Fyra fördelar med Svanen

 • Energisnåla hem
 • Bra inomhusmiljö
 • Bara godkänt byggmaterial används
 • Ett hållbart val för framtiden

  Vad krävs för att bygga Svanenmärkt?

  För att klara Svanens krav behöver 41 olika kriterier uppfyllas. Det handlar till exempel om att se till att alla material som används i byggprocessen är listade hos Svanen och godkända för att byggas in i ett Svanenmärkt hus. Men också om husets energiförbrukning, inomhusmiljö och dagsljusinsläpp. Allt för att skapa ett hållbart hem både för vår miljö och för din inomhusmiljö.

  Tips! Få rabatt på räntan med gröna bolån

  Att välja ett Svanenmärkt hem kan också göra skillnad för dina bolånekostnader. Allt fler banker erbjuder nu så kallade gröna bolån som ger rabatt på räntan. Erbjudandet kan se lite olika ut hos olika banker, men det vanligaste kravet är att huset ska vara Svanenmärkt eller att det är klassat i Boverkets energiklassificering A eller B. Kolla vad din bank kan erbjuda!

  Är du intresserad av Brf Syrenen?

  Är du intresserad av Brf Syrenen?

  Gå till projektsidan för att läsa mer om bostäderna och området. Här hittar du även kontaktuppgifter och intresseanmälan.

  Jag är nyfiken och vill läsa mer!